tarcze 12mm i 20mm grubosci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tarcze 12mm i 20mm grubosci
Witam
mam problem, chodzi o tarcze 239x12 i 239x20
w tygodniu chce kupic te grubsze a mam te ciensze a mam juz kupione nowe klocki teoretycznie do tych cienszych i teraz mam problemo
zaciski na pewno są te same, ETKA tak mówi....problem mam z klockiem bo ETKA ma osobny numer dla klocków od tarcz gr 12 mm i osobny dla 20 mm, natomiast w IC klocki TEXTARA które kupiłem mają niby zastosowanie do tych obydwu.....
pytanie brzmi .....
CZY KLOCKI OD TARCZ 239x12 PASUJA DO TARCZ 239x20?? za pomoc bedzie punkcik pozdrawiam i dziekuje
mam problem, chodzi o tarcze 239x12 i 239x20
w tygodniu chce kupic te grubsze a mam te ciensze a mam juz kupione nowe klocki teoretycznie do tych cienszych i teraz mam problemo
zaciski na pewno są te same, ETKA tak mówi....problem mam z klockiem bo ETKA ma osobny numer dla klocków od tarcz gr 12 mm i osobny dla 20 mm, natomiast w IC klocki TEXTARA które kupiłem mają niby zastosowanie do tych obydwu.....
pytanie brzmi .....
CZY KLOCKI OD TARCZ 239x12 PASUJA DO TARCZ 239x20?? za pomoc bedzie punkcik pozdrawiam i dziekuje
Jezeli masz zwykłe tarcze to powino grac w mk1 zakładałem zaciski z mk2 grubsze tarcze i klocki wszystko z najwiekszym wymiarem moim zdaniem problem moze byc przy wentylowanych tarczach bo tam na bak idął ciesze klocki choć niepowiedziane ze sie nieda załozyc grubszych klocków jak stare tarcze to zawsze tracą na grubosci
[ Dodano: Pon Cze 05, 2006 23:24 ]
bo zwykłe co zakładałem miały 17 mm
[ Dodano: Pon Cze 05, 2006 23:24 ]
bo zwykłe co zakładałem miały 17 mm
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
właśnie mam na szczęście 7 dni żeby oddać bo kupiłem dzis...okoG60 pisze:a jak nie to zostaje ci kupić nowe klocki
właśnie mam teraz 12 mm i nie są wentylowane, a chce przejść na 20mm , niby nie wiele wiecej ale juz wentyle i nacinane...
teroretycznei myśłe ze wejda bo zacisk jest ten sam i długosc tłoczków teżjest ta sama, górny 35 mm i dolny 45 mm....stąd wnioskuje że skoro zacisk ten sam i długosc tłoczka ta sama to moze ztoleruje ta "dłuższość klocka o 8 mm" jeśłi takowa w ogóle wystepuje....
[ Dodano: Wto Cze 06, 2006 00:00 ]
MAREK 74, a mówisz po swojej szensnastce? bo tam sa tarcze 256 wiec mzoe byc inaczej