Konserwacja podwozia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

willywill
Nowicjusz
Nowicjusz

Konserwacja podwozia

Post autor: willywill » pn cze 12, 2006 19:22

Chłopaki mam pytanie. Robił ktoś z was konserwację podwozia. Czego najlepiej użyć jeżeli nie posiada się kompresoru i pistoletu? Jak wogóle się zabrać do konserwacji. Jak wyczyścić podwozie. Doradźcie.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn cze 12, 2006 19:35

najlepiej dobrać sie do miejsc gdzie konserwacja jest słaba tzn odchodzi , miejsca łączenia progów , zewnętrznych z podwoziem tam najczęśćiej łapie " rudy" szczotką drucianą lub na wiertarkę zapinasz druciak i jedziesz do blachy potem minią jak wyschnie to dajesz na to konserwację właściwą sa gotowe w spraju nie wszędzie dojdziesz pedzlem co prawda to zbyt prymitywne ale jak się nie ma sprzętu dobre i to co do materiałów konserwacyjnych poszukaj na forum duzo by kło tego zasada jest jedna jeżeli widzisz " RUDEGO" TO GO MUSISZ ZNISZCZYC nawet hamerait jest dobry gdzies w okolicach progów jak masz kolor mozliwości jest sporo tylko chęci bo to jest swoista dłubanina ale za to jaka satysfakcja POWODZENIA

Awatar użytkownika
BeBe_1
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: BeBe_1 » pn cze 12, 2006 19:54

Tak jak napisał dziejoale przedtem polecam myjkę ciśnieniową + chemia Karchera do produktów ropopochodnych czyści znakomicie polecam sprawdziłem. Jeśli nie masz sprężarki to można wybrać coś z gotowych przeparatów w areozolu ale wychodzi sporo drożej. Ja w poprzednim miesiącu robiłem swojego preparatami APP ( ale sprężarką).

willywill
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: willywill » pn cze 12, 2006 23:46

Dzięki chłopaki. Jeżeli możecie podajcie jeszcze jakieś nazwy preparatów, których można użyć. Lubię mój wozik i chciałbym o niego zadbać na miarę moich możliwości. Bedę wdzięczny.

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » wt cze 13, 2006 00:33

baranek w sprayu

auto-smar do nakladania pedzlem (taka masa bitumiczna do konserwacji podwozi)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”