Konserwacja podwozia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Konserwacja podwozia
Chłopaki mam pytanie. Robił ktoś z was konserwację podwozia. Czego najlepiej użyć jeżeli nie posiada się kompresoru i pistoletu? Jak wogóle się zabrać do konserwacji. Jak wyczyścić podwozie. Doradźcie.
najlepiej dobrać sie do miejsc gdzie konserwacja jest słaba tzn odchodzi , miejsca łączenia progów , zewnętrznych z podwoziem tam najczęśćiej łapie " rudy" szczotką drucianą lub na wiertarkę zapinasz druciak i jedziesz do blachy potem minią jak wyschnie to dajesz na to konserwację właściwą sa gotowe w spraju nie wszędzie dojdziesz pedzlem co prawda to zbyt prymitywne ale jak się nie ma sprzętu dobre i to co do materiałów konserwacyjnych poszukaj na forum duzo by kło tego zasada jest jedna jeżeli widzisz " RUDEGO" TO GO MUSISZ ZNISZCZYC nawet hamerait jest dobry gdzies w okolicach progów jak masz kolor mozliwości jest sporo tylko chęci bo to jest swoista dłubanina ale za to jaka satysfakcja POWODZENIA
Tak jak napisał dziejoale przedtem polecam myjkę ciśnieniową + chemia Karchera do produktów ropopochodnych czyści znakomicie polecam sprawdziłem. Jeśli nie masz sprężarki to można wybrać coś z gotowych przeparatów w areozolu ale wychodzi sporo drożej. Ja w poprzednim miesiącu robiłem swojego preparatami APP ( ale sprężarką).