Co może być przyczyną?
Czasem rozpędza się szybko i lekko a czasem mam wrażenie, że nie pojedzie szybciej o km/h. Zgasł mi wczoraj raz, dzisiaj już 2 razy na takiej samej trasie. Ciekawe jest to, że dopiero w upały "się zbuntował". Wcześniej wszystko było ok.
Wczoraj myślałam, że to z braku paliwa, więc zatankowałam, potem pomyślałam o oleju i wymieniłam olej. A dziś to samo.. Po takim zgaśnięciu nie odpala od razu, dopiero po minucie lub więcej.
Pomóżcie - co to może być???
OK, poprawiam się. Jestem tu wprawdzie nowa, ale się wyrobię )
Silnik ABS pojemność 1,8 benzyna.
Auto zgasło po przejechanie paru ładnych metrów z nogą zdjętą z gazu (zaraz za zakrętem) kiedy właśnie próbowałam dodać gazu i zmienić bieg na wyższy. Raz zgasło też na prostej drodze, podczas podobnej operacji.
Czasem podczas odpalania samochodu jest krótka przerwa zanim zaskoczy i silnik zacznie pracować. Mam to auto od 2 miesięcy i na początku przez to nie mogłam odpalić za pierwszym razem, ale potem go "wyczułam" i mimo tej krótkiej przerwy zaskakuje za pierwszym razem.
Dziwnym zbiegiem okolicznosci nie gasł wcześniej, jak było zimno na dworze i rano też jedzie w porządku (jak jest chłodniej) a gaśnie w drodze powrotnej z pracy - jak wystoi sobie dobrych 8 godzin na parkingu. po przejechaniu ok. 15 km.
VW Golf 3 gaśnie na trasie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VW Golf 3 gaśnie na trasie
Ostatnio zmieniony wt cze 13, 2006 19:46 przez Malenka, łącznie zmieniany 3 razy.
no fajnie opisałaś.. zacznij tak silnik np 1,8 ABS zagazowany lub nie gasnie jak się nagrzeja albo w danym zakresie obrotów albo np jak zdejmiesz niogę z gazu itd. bo wiesz to że gaśnie na trasie a nie wiemy czy np masz paliwo bo wskaźnik oszukuje i czy jeździsz dieslem czy benzyniakiem z gazikiem lub bez to wiesz - jako wróżbici byśmy nieźle zarobili..
mam podobny problemi obawiam sie ze bedzie to cewka wysokiego napiecia. Jak zgasnie i otworze maske i wyciagne przewod od cewki wsadze to jest wszystko si. Bylo tez trak ze czasem byl szywy a czasem mulowaty. Teraz udalo mi sie dorze wsadzic wszystko i narazie nic sie nie dzieje tarkiego a juz zrobilem ponad 120 Km wiec sadze ze to bylo to. Piozrdawiam
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: VW Golf 3 gaśnie na trasie
Witam miałem dokładnie to samo - bardzo denerwująca sprawa!! W moim przypadku winny był czujnik halla wymieniłem i śmigam teraz 0 problemówMalenka pisze:Co może być przyczyną?
Czasem rozpędza się szybko i lekko a czasem mam wrażenie, że nie pojedzie szybciej o km/h. Zgasł mi wczoraj raz, dzisiaj już 2 razy na takiej samej trasie. Ciekawe jest to, że dopiero w upały "się zbuntował". Wcześniej wszystko było ok.
Wczoraj myślałam, że to z braku paliwa, więc zatankowałam, potem pomyślałam o oleju i wymieniłam olej. A dziś to samo.. Po takim zgaśnięciu nie odpala od razu, dopiero po minucie lub więcej.
Pomóżcie - co to może być???
Pozdro
Był Golf MK3, było Polo 6N, a teraz mam Lwa :)