EMISJA SPALIN VR6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
EMISJA SPALIN VR6
MAM PYTANKO MAM GOLFA VR6 BYŁEM NA PRZEGLĄDZIE I SPALINY NORMA WG EURO 1 WYNOSZĄ 0.5 A U MNIE BYŁO 2.34 CZYM TO JEST SPOWODOWANE ZAZNACZAM ŻE MAM ZMODYFIKOWANY KOMPUTER CHIP ALE TAK GO KUPIŁEM I CZY TO MOŻE BYĆ WINA CHIPA A JAK NIE TO OD CZEGO?
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
zenek-81 oczywiście że to ma znaczenie.
Przecież chip tak jak pushkin77 napisał polega na zmianie mapy paliwa - a co za tym idzie inna emisja spalin
A jak u Ciebie kat ??
Masz go wogóle jeszcze czy już wypalony i sqama obudowa została ??
[ Dodano: Wto Cze 27, 2006 21:49 ]
Przecież chip tak jak pushkin77 napisał polega na zmianie mapy paliwa - a co za tym idzie inna emisja spalin
A jak u Ciebie kat ??
[ Dodano: Wto Cze 27, 2006 21:49 ]
Hehe - ale kat + chip i masz odpowiedźzenek-81 pisze:FACET MI MÓWIŁ ŻE PRZEZ KATA NIE MOŻNA TAK PRZEKROCZYĆ NORMY ???
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
ALE FACET OD PRZEGLĄDÓW MÓWIŁ MI ŻE KATALIZATOR NIE ZMIENIŁ BY TAK DRASTYCZNIE EMISJI A CO DO KATA TO CHYBA PUCHA JEST BO WŁAŚCICIEL PODOBNO W NIEMCZECH AMATORSKO NA 1/4 MILI STARTOWAŁChmielu pisze:zenek-81 oczywiście że to ma znaczenie.
A jak u Ciebie kat ??
[ Dodano: Wto Cze 27, 2006 21:49 ]Hehe - ale kat + chip i masz odpowiedźzenek-81 pisze:FACET MI MÓWIŁ ŻE PRZEZ KATA NIE MOŻNA TAK PRZEKROCZYĆ NORMY ???
DOBRY POMYSŁpiotr2 pisze:ja tez mam tylko puche i zarejestrowalem fure w nastepujacy sposob,facet wsadzil w tlumik czujnik podrapal sie po czole wlazl pod auto wrocil i powiedzial ze troche nie tak ja mu ze silnik zimny i katalizator dziala dopiero po dobrym nagrzaniu sie przecierz zmarszczyl czolo i podbil
- Chmielu
- Kontakt:
zenek-81, ale jak auto modyfikujesz to zapomionasz o emisji spalin - bo napewno żadnych norm nie będą trzymać
Jak masz wstawionego chipa mającego na celu zwiększenie mocy a nie poprawienia emisji spalin, a do tego zużyty albo wogóle nie istniejący katalizator to jest właśnie taki efekt
Jak masz wstawionego chipa mającego na celu zwiększenie mocy a nie poprawienia emisji spalin, a do tego zużyty albo wogóle nie istniejący katalizator to jest właśnie taki efekt
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
I O TAKĄ ODPOWIEDZ CHODZIŁO HEHEChmielu pisze:zenek-81, ale jak auto modyfikujesz to zapomionasz o emisji spalin - bo napewno żadnych norm nie będą trzymać
[ Dodano: 27 Cze 2006 21:56 ]
TZN FACET PODBIŁ TYLKO POWIEDZIAŁ ŻE JAK SUKI MNIE WEZMĄ NA EMISJĘ TO MI DOWÓD ZABIORĄ ALE NAJPIERW MUSZA MNIE ZŁAPAĆ
- Chmielu
- Kontakt:
zenek-81 pisze:I O TAKĄ ODPOWIEDZ CHODZIŁO HEHE
Cieszę się niezmiernie