uchylane tylne szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
uchylane tylne szyby
Ile może kosztować zamontowanie czegoś takiego w jakimś warsztacie ewentualnie jak takie coś samemu zrobić i jaki będzie tego koszt?
Oczywiście do wersji trzy drzwiowej.
Oczywiście do wersji trzy drzwiowej.
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 18:33 przez Trochim, łącznie zmieniany 1 raz.
no to tak szyby od malycha maja zawiasy od uchylania kupujemy je na szrocie i zbijamy szybe lyb odklejamy . wyciągamy szybe z VW czyścimy uszczelke - resztkę i dopasowyjemy od innego auta np maluch , renault, cinQecento nawet zawiasy od cieniaca, kwestia ceny, doklejamy uszczelkę tak aby szyba jak najmniej wystawała bo uszczelka jest grubsza w tym przypadku następnie montujemy zawias do słupka wymaga to przeróbek bo słupki sa grubsze Patrz jak to zrobione w CC jak juz zamocujesz szybe zostaje siłownik od renault Megane coupe zamocować w tylnej czesci szyby Klej kupicie w zakładach które montują szyby Jest to czysta teoria ale cześc sa najlepsze bo inne sa drogie i zbyt duzo przeróbek
MORE POWER
Witam !
Wiem , że odświeżam strasznie stary temat , ale problem staje sie przy obecnych upałach wręcz palący. Jak się odwozi dzieci na kolonie albo jedzie na wczasy to przydały by się takie szybki. Dlatego stawiam poważne pytanie - czy jest we Wrocławiu lub w okolicy jakaś firma , która takie szybki wstawia. Bo widać ,że na zachodzie takie zestawy istnieją .
Pozdrawiam !
Wiem , że odświeżam strasznie stary temat , ale problem staje sie przy obecnych upałach wręcz palący. Jak się odwozi dzieci na kolonie albo jedzie na wczasy to przydały by się takie szybki. Dlatego stawiam poważne pytanie - czy jest we Wrocławiu lub w okolicy jakaś firma , która takie szybki wstawia. Bo widać ,że na zachodzie takie zestawy istnieją .
Pozdrawiam !
Witam jak tylko uporam sie z większością problemów w moim MKII to zabiorę sie za uchylne szybki i zrobię fotoporade, ale myślę jeszcze o normalnie otwieranych szybach, tak na korbkę, z tym ze otwierałyby sie tylko do polowy, bo niżej jest nadkole, ale tu powstaje problem rozcinania blachy itp. dajcie mi jakies 3 tygodnie , pozdro