Mam problem najprawdopodobniej z układem chłodzenie wycieka mi jakiś płyn a ze w zbiorniczku wyrównawczym zawsze ubywa więc podejrzewam , że to on tylko pozostaje pytanie gdzie jest ten wyciek( jedno źródło zlokalizowałem to był termostat wymieniłem, lecz dalej cieknie z innego miejsca). I jak go za tamować
a i dodam że tempreatura rośnie w korkach max do 90 C nawet jeżeli płynu jest poniżej min
układ chłodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No to napisz co to za miejsce i co masz za silniczekkrychu pisze:lecz dalej cieknie z innego miejsca
[ Dodano: Wto Cze 27, 2006 22:58 ]
ile ubywa, lub raczej co ile km ile płynu dolewasz?krychu pisze:zawsze ubywa
[ Dodano: Wto Cze 27, 2006 23:00 ]
no dobra teraz doczytałem, że nie wiesz gdzie wyciek - musisz dokładie pooglądać cały silnik i chłodnice również szukając białego nalotu - wyschniętego i lepiej cobyś znalazł bo potem zaczynają sie już troszke gorsze rzeczy (wycieki wewnętrzne). Ale tak jak prosiłem napisz ile tego płynu ubywakrychu pisze: pozostaje pytanie gdzie jest ten wyciek
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Hej.
po pierwsze :krychu, sprawdz wszystkie połączenia gumowych przewodów, mogą być popękane (sparciałe), jeśli plyn się tamtędy wydobywa to będziesz miał białe plamy na końcach węży.
po drugie : sprawdz czy nie cieknie spod uszczelki termostatu - bo może być np. źle założona, lub może być nieodpowiednia. ( np. jak kupowałem teromstat to były tam dwie uszczelki - jedna dobra a druga za cienka).
po trzecie: sprawdz czy nie cieknie gdzieś spod chłodnicy.
po czwarte: może cieknąc spod simmeringu na pompie wodnej- miałem to u siebie w 1.8 AAM, musiałem wymienić pompe wodną - jest nierozbieralna...
po piąte: może cieknąć spod oringów na czujnikach temp. płynu - na góże krućca przy głowicy.
Jesli nie zlokalizujesz wycieku to możesz dolać barwnika fluoroscencyjnego do płynu i wnocy na pewno zobaczysz.
Ja usiebie mam wlane Petrygo - shit , i w sumie nie mam wycieków - ale muszę co jakiś czas robić dolewki...
Pozdrawiam
po pierwsze :krychu, sprawdz wszystkie połączenia gumowych przewodów, mogą być popękane (sparciałe), jeśli plyn się tamtędy wydobywa to będziesz miał białe plamy na końcach węży.
po drugie : sprawdz czy nie cieknie spod uszczelki termostatu - bo może być np. źle założona, lub może być nieodpowiednia. ( np. jak kupowałem teromstat to były tam dwie uszczelki - jedna dobra a druga za cienka).
po trzecie: sprawdz czy nie cieknie gdzieś spod chłodnicy.
po czwarte: może cieknąc spod simmeringu na pompie wodnej- miałem to u siebie w 1.8 AAM, musiałem wymienić pompe wodną - jest nierozbieralna...
po piąte: może cieknąć spod oringów na czujnikach temp. płynu - na góże krućca przy głowicy.
Jesli nie zlokalizujesz wycieku to możesz dolać barwnika fluoroscencyjnego do płynu i wnocy na pewno zobaczysz.
Ja usiebie mam wlane Petrygo - shit , i w sumie nie mam wycieków - ale muszę co jakiś czas robić dolewki...
Pozdrawiam
Może nie pęknięty lae obejma nie trzyma i cieknie spod węża - pomacaj dokładnie wszystkie końcówki węży - ewentualnie pooglądaj od spodu z jakimś lusterkiem - na ężu może być ślad po płynie. Ewentualnie może być coś z uszczelką pod głowicą...... ale raczej posięciłbym wiećej uwagi wężomkrychu pisze:że jest mokra plama na skrzyni biegów chyba jakiś wąż jest pęknięty