[mkIII] zimny silnik nie pali na benzynie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

festa
Nowicjusz
Nowicjusz

[mkIII] zimny silnik nie pali na benzynie

Post autor: festa » ndz sty 09, 2005 15:24

Witam wszystkich.
Mam problem jak w temacie.
Zimny silnik wogóle nie chce palić na benzynie a na gazie odpala za 5 do 10 razem.Jak rozgrzeje sie to pali bezproblemowo na benzynie i na gazie. Mechanior wymienił mi aparat zapłonowy,kopółke ,palec rozdzielacza,nowe świece.Iskra jest i paliwo a nie pali i nie mogą fachowcy dojśc co to jest a kilku go oglądało.Może na komputer jechać nim i to wykaże co mu dolega :hmm:
Dzieki za ewentualne wskazówki moze ktoś tak miał . :bigok:

Awatar użytkownika
MAREK 74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MAREK 74 » ndz sty 09, 2005 20:13

a czujak temperatury ktoś sprawdzał?

MK1 1.8GTI MK2 GTI 16V + DIGI3.2 MK2 1.8GTI + DIGI 1.75 :)

festa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: festa » ndz sty 09, 2005 20:39

mam jeden spalony czujnik ten na chłodnicy od wiatraka chyba on jest chyba a temperatura cieczy w chłodnicy dochodzi mi teraz w zimie do 80 stopni

festa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: festa » czw lut 03, 2005 15:20

Trafiłeś Marek 74, na wskażniku miałem temperature 70 do 80 stopni ale podobno do kompa dochodził sygnał że silnik ma 100 stopni i nie było ssania i dlatego niechciał palić. Tak powiedział elektryk. Po wymianie czujnika temperatury(taki z żółtym paskiem ) na zegarach temperatura dochodzi mi do nawet 110 stopni ,jak pojezdze troche po mieście .Kórcze silnik pali ale też mam wątpliwości czy ten czujnik jest dobrze dobrany bo strasznie wysoka temperatura na wskażniku.Mam jeszcze do wymiany czujnik na chłodnicy bo wiatrak nie kreci( a jest sprawny) i wtedy sie przekonam po wymianie czy załączy sie wiatrak jak na wskażniku bedzie wiecej niż 90 stopni.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”