Gaśnie przy większych obrotach ale pali ponownie Golf3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie przy większych obrotach ale pali ponownie Golf3
Proszę o poradę co robić bo oddałem mojego golfa3 na serwis i po podłączeniu do komputera powiedzieli że to na 80% moduł no to powiedziałem robić panowie. Ci po tygodniu robienia nie wiem czego wpadam a tam gościu mi mówi że to nie moduł nie sonda lambda, nie cewka i nie aparat zapłonowy i że nie mają takiego zawodnika co by to rozgryzł o co z tym samochodem chodzi. A chodzi o to że samochód jedzie i po jakimś czasie tak jak by sie juz nagrzał to gaśnie i zostaje na zapłonie, ale można wtedy przekręcić kluczykami samochód pali i jedziemy dalej i znowu za jakiś czas to samo. Dałem do mechanika innego samochód to mi robi go juz 2 tydzień i jeszcze nie doszedł, mówi że to nie może być z elektryką bo wszystko już sprawdził ale może katalizator jak usunie to może by to działało ale sam nie wie. POMOCY zostałem bez samochodu i nie wiadomo co to jest może ktoś już miał taką awarie ???????????????????????????[/b]
-
- Nowicjusz
No ja miałem bardzo podobnie i może Cie to naprowadzi. Problem z okolicy aparatu zapłonowego:
Za pierwszym razem jak sie tak działo to wina była czujnika HALLA po wymianie wróciło do normy,
Za drugim razem przez simmering w aparacie zapłonowym dostawał się do niego olej i jak sie rozgrzał to sie lubił zapaćkać właśnie czujnik halla i gasło, po wymienie przeszło.
A teraz (usterka któej jeszcze nie usunąłem trwale, z braku czasu) wtyczka od czujnika halla jest zasyfiona olejem, kurzem itp. i czasami podczas jazdy potrafi zgasnąć. Po zatrzymaniu się i dociśnięciu kostki odpala jak narazie za każdym razie.
Jak widać każda z tych upierdliwych usterek obijała sie o aparat zapłonowy, i pojawiała się mniej więcej co pół roku
Za pierwszym razem jak sie tak działo to wina była czujnika HALLA po wymianie wróciło do normy,
Za drugim razem przez simmering w aparacie zapłonowym dostawał się do niego olej i jak sie rozgrzał to sie lubił zapaćkać właśnie czujnik halla i gasło, po wymienie przeszło.
A teraz (usterka któej jeszcze nie usunąłem trwale, z braku czasu) wtyczka od czujnika halla jest zasyfiona olejem, kurzem itp. i czasami podczas jazdy potrafi zgasnąć. Po zatrzymaniu się i dociśnięciu kostki odpala jak narazie za każdym razie.
Jak widać każda z tych upierdliwych usterek obijała sie o aparat zapłonowy, i pojawiała się mniej więcej co pół roku
- Paweł Marek
- V.I.P.
dalej nic
Sęk w tym że byłem na serwisie i tam mi powiedzieli że z aparatem jest wszystko ok. nawet Se zdziwiłem że powiedzieli że z czujnikiem temperatury jest ok. bo myślałem ze jest zepsuty. A jeśli chodzi o filtr paliwa to zaraz na początku wymieniłem na nowy bo na ten pomysł wpadłem od razu. Teraz pojadę do mechanika i powiem mu co tu od was się dowiedziałem a jak dalej nic to jadę do Knapika na serwis vw bo jak mi już tam nie zrobią to chyba idzie się tylko powiesić a samochód puścić ze skarpy. Dzięki za rady jak by coś ktoś jeszcze wiedział to dajcie znać. Ja jak mi to naprawią to opisze co się stało