[MK4] otwarte drzwi kierowcy i brak oswietlenia wewnatrz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] otwarte drzwi kierowcy i brak oswietlenia wewnatrz
Witam
Ostatnio gdy wchodzilem w nocy do samochodu zauwazylem ze nie zapalila sie "lampka". Gdy otwieram drzwi pasazera lampka sie swieci. Ponadto podczas otwierania drzwi kierowcy nie pali sie czerwone swiatelko w drzwiach. Pomyslalem ze wiec moze to jakis czujnik "niedomknietych drzwi", ale co ciekawe podczas zostawienia wlaczonych swiatel na zgaszonym silniku i otwarciu drzwi zalacza sie dzwiek informujacy o tym. Czy w golfie sa 2 takie czujniki czy tez zepsul sie jakis przekaznik?
Pozdrawiam
Ostatnio gdy wchodzilem w nocy do samochodu zauwazylem ze nie zapalila sie "lampka". Gdy otwieram drzwi pasazera lampka sie swieci. Ponadto podczas otwierania drzwi kierowcy nie pali sie czerwone swiatelko w drzwiach. Pomyslalem ze wiec moze to jakis czujnik "niedomknietych drzwi", ale co ciekawe podczas zostawienia wlaczonych swiatel na zgaszonym silniku i otwarciu drzwi zalacza sie dzwiek informujacy o tym. Czy w golfie sa 2 takie czujniki czy tez zepsul sie jakis przekaznik?
Pozdrawiam
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Najpierw sprawdz czy nie przetarly sie przewody w wiazce idacej z drzwi do auta (pod ta gumowa oslona), u mnie np padl tak kabel od glosnikow..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Padł ci wyłacznik w zamku w drzwiach. Użyj szukajki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na pewno znajdziesz dużo na forum na ten temat miałem to samo to standard w zamkach VW
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Dokladnie tak jest.
Sprawdzalem ze przy otwartych drzwiach przelywa przez nia okolo 3 A pradu. A jest na 1 A. Trzeba wstawiac inna- nieoryginalna, mocniejsza, bo problem z nowu powroci....Jam tak zrobilem i mam po klopocie )
A dodatkowo zamiast 40 zl za oryginalna zaplacilem 2 zl. Tyle, ze trzeba bylo lutownica troszke podlubac...
Pozdrawiam
Sprawdzalem ze przy otwartych drzwiach przelywa przez nia okolo 3 A pradu. A jest na 1 A. Trzeba wstawiac inna- nieoryginalna, mocniejsza, bo problem z nowu powroci....Jam tak zrobilem i mam po klopocie )
A dodatkowo zamiast 40 zl za oryginalna zaplacilem 2 zl. Tyle, ze trzeba bylo lutownica troszke podlubac...
Pozdrawiam
Chopaki mieszkam w UK i mam problem z dostaniem tej diody.. czy ktos moze podeslac mi foto jej tak bym zrzucil ma komorke i pokazal w sklepie czy cos...
Bardzo prosze
Bardzo prosze
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
- Kolec
- Mały gagatek
- Auto: VW Golf 7.5 150KM
Zobacz tutaj:
http://www.tme.pl/katalog/index.phtml
W wyszukiwarkę wpisz np. 1N4001
Z tego co jarorlit podawał to dioda ta to 1N4001 (1A). W tym sklepie zamiennikiem jest no 1N4002 (1A, 100V).
Dioda ma być mocniejsza (min 3A) i na min 12V (chyba są na 100V, 400V, 600V, 1000V i pewnie wiele innych) - czyli dowolna spełniająca warunki.
http://www.tme.pl/katalog/index.phtml
W wyszukiwarkę wpisz np. 1N4001
Z tego co jarorlit podawał to dioda ta to 1N4001 (1A). W tym sklepie zamiennikiem jest no 1N4002 (1A, 100V).
Dioda ma być mocniejsza (min 3A) i na min 12V (chyba są na 100V, 400V, 600V, 1000V i pewnie wiele innych) - czyli dowolna spełniająca warunki.
GRZESIEK1982
ale wd 40 uzywales nie rozbierając do zamka? psikalem nim przez szpary w zamku, a wiesz gdzie najlepiej psiknac nim czy w dol czy w gore drzewi ?
mazi