prawa wycieraczka jest krótsza to fakt ale dlaczego na prawej jest taka nakładka na wierzchu; słyszałem że ma to za zadanie dociskania wycieraczki podczas jazdy tylko moje pytanie dlaczego jednej i zawsze prawej???
z mojego skromnego doświadczenia wnioskuję, że lewa wcieraczka wracają zostawia na swoim końcu sporo wody i prawa wracając nie jest w stanie odebrać tego wszystkiego dlatego zamocowano coś w rodzaju dodatkowej zapory aby woda nie przelewałą się przez nią;
czy mam rację czy tylko sobie .....
[MK4] wycieraczki przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] wycieraczki przedniej szyby
Ostatnio zmieniony czw sie 24, 2006 02:51 przez kbyczyns, łącznie zmieniany 1 raz.
wycieraczki przednije szyby
zgadza się, że nie jest ten spoiler (dobra nazwa) odczepiany;
co do strony sprawdzę jutro ale pamiętam, że jak sobie wymyśliłem wytłumaczenie to pasuje do lewej tylko;
kilka dni temu kupiłme dwa bez spoilerów i zdarza mi się tak, że przez lewą przeskakuje mi woda;
Dodano: Nie Sie 20, 2006 22:39
przepraszam teraz ja wszystko pokręciłem
w poprzednim poscie zmień wszystkie lewo na prawo
co do strony sprawdzę jutro ale pamiętam, że jak sobie wymyśliłem wytłumaczenie to pasuje do lewej tylko;
kilka dni temu kupiłme dwa bez spoilerów i zdarza mi się tak, że przez lewą przeskakuje mi woda;
Dodano: Nie Sie 20, 2006 22:39
przepraszam teraz ja wszystko pokręciłem
w poprzednim poscie zmień wszystkie lewo na prawo
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam,
nie jest to żadna zapora, tylko spojler, który lepiej dociska wycieraczkę do szyby przy większej prędkości, dzięki czemu ona lepiej zbiera wodę...
Nie ma co się sugerować, co ktoś gdzieś kiedyś widział, czy chwalić, kto co ma- wycieraczki się zmienia i mozna kupić albo lewą ze spojlerem, albo prawą ze spojlerem. Dostępne są też wycieraczki bez spojlera, bo jak wiadomo nie ma specjalnych wycieraczek do każdego samochodu- liczy się ich długość.
Ja osobiście mam wycieraczki BOSCH i naprawdę je polecam.
Mam tylko lewą wycieraczkę ze spojlerem, bo to strona kierowcy jest najważniejsza.
A tak naprawdę, to nigd nie porównywałem, czy ze spojlerem lepiej zbiera, od tej bez spojlera. Wiem na pewno, że różnica jest w cenie (jakieś 10-20 zł.)
Myślę, że spojlerek na pewno troszkę coś pomaga...
Pozdro!
nie jest to żadna zapora, tylko spojler, który lepiej dociska wycieraczkę do szyby przy większej prędkości, dzięki czemu ona lepiej zbiera wodę...
Nie ma co się sugerować, co ktoś gdzieś kiedyś widział, czy chwalić, kto co ma- wycieraczki się zmienia i mozna kupić albo lewą ze spojlerem, albo prawą ze spojlerem. Dostępne są też wycieraczki bez spojlera, bo jak wiadomo nie ma specjalnych wycieraczek do każdego samochodu- liczy się ich długość.
Ja osobiście mam wycieraczki BOSCH i naprawdę je polecam.
Mam tylko lewą wycieraczkę ze spojlerem, bo to strona kierowcy jest najważniejsza.
A tak naprawdę, to nigd nie porównywałem, czy ze spojlerem lepiej zbiera, od tej bez spojlera. Wiem na pewno, że różnica jest w cenie (jakieś 10-20 zł.)
Myślę, że spojlerek na pewno troszkę coś pomaga...
Pozdro!
[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!