[all VW] Skrzynia biegów??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

eli82
Nowicjusz
Nowicjusz

[all VW] Skrzynia biegów??

Post autor: eli82 » czw wrz 07, 2006 17:23

Witam
Mam mk2 1,6D i teraz moje pytnie, mianowicie czasami (rzadko ale jednak) jak otworze okno i jest w miare cicho to slychac podczas przyspieszania na 2 biegu taki dziwny dzwiek jakby cos z zebakami ktore sie obracaja bylo nie tak dzwiek jakby tam ktos wsypal piasku miedzy te zebatki czy cos nie wiem za bardzo ja kto opisac ale nie jest to normalny dzwiek wiec jesli ktos ma jakies pomysly co to moze byc to prosze o odpowiedz... pewnie cos ze skrzynia biegow (raczej nie ma innej opcji:) ale co? luz na tych zebatkch czy jakies zanieczyszczenia? czy moze luz na lozyskach od tych zebatek odpowiedzialnych za 2 bieg? no i ile mozna z takim czyms pojezdzic? i czy oplaca sie to naprawiac czy poczekac az sie rozpadnie totalnie (oczywiscie bym tego nei chcial:)
Dzieki za odpowiedzi

mmksk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mmksk » czw wrz 07, 2006 17:48

Chodzi ci zapewne o takie rzężenie mam coś podobnego, poprostu łożyska w skrzyni siadają. Ale zdaniem mechaników można jeździć do chwili kiedy skrzynia będzie przygłuszać radio heheh :grin:

Akeb
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Akeb » czw wrz 07, 2006 18:15

sa w silniku chyba takie dzie przekladki jedna na skrajne biegi druga na reszte moze a juz weksplaaatowane i trzeba wymeinic nowe to kosztuje niewiele do 30 zlotych i mozna je samemu wymienic :)

eli82
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: eli82 » czw wrz 07, 2006 20:48

czyli rozumiem ze moge smialo jezdzic... mam nadzieje ze jeszcze przejade kilka kkm:]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”