Zimny nie wkreca sie na obroty!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zimny nie wkreca sie na obroty!
Rano jak samochod jest zimny - odpala od kopa na gazie, ale przez kilka minut jak dodam gazu najpierw go telepie (trzesie) i wskazowka bardzo ospale wedruje do 3000, dalej w ogole nie chce. Zwykle czekam minutke dwie, az troche sie zagrzeje i potem jak przejade 500m wszystko jest OK!
Na cieplym moge jechac od razu i nic zlego sie nie dzieje!!!
(samochod jak w opisie z boku)
Na cieplym moge jechac od razu i nic zlego sie nie dzieje!!!
(samochod jak w opisie z boku)
Just passing trough...
A przewody firmowe jakieś? Mi znajomy polecił zabrać kable na noc do domu
i rano założyć (chodziło o to żeby były suche- ja auto 3mam na dworzu) i wtedy zauważyłem różnice-nie telepało i sie wkręcał na obroty normalnie - kupiłem sentecha i kilka miesięcy już śmigam,
Może jakbyś świece miał na podmiane jakieś i sprawdził, kiedyś w matki VOLVO tak było(telepał i nie palił na jeden gar) 4 świeca jakś dziwna była wymieniłem na ISKRY i śmiga bez problemu
i rano założyć (chodziło o to żeby były suche- ja auto 3mam na dworzu) i wtedy zauważyłem różnice-nie telepało i sie wkręcał na obroty normalnie - kupiłem sentecha i kilka miesięcy już śmigam,
Może jakbyś świece miał na podmiane jakieś i sprawdził, kiedyś w matki VOLVO tak było(telepał i nie palił na jeden gar) 4 świeca jakś dziwna była wymieniłem na ISKRY i śmiga bez problemu
Piszesz, że odpalasz go z gazu, jeśli tak jest to może nie mieć mocy jak jest zimny. Otóż gaz przy tej temperaturze otoczenia nie ma najlepszego spalania i wystarczającej ilości oktanowej. Dopiero jak silnik zaczyna ogrzewać reduktor gaz zaczyna mieć odpowiednią temperaturę spalania i fura ciągnie. U mnie jest identyczna sytuacja jak silnik się grzeje, a również odpalam na gazie i elektrykę mam super. Jeśli chcesz się tego pozbyć to odpalaj na benzynie i przerzuć go na gaz po 2 minutach, a problem zniknie.