[MK3] Utlenienie się częsci silnika :D
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Utlenienie się częsci silnika :D
Chodzi mi o to że stargałem sobie za niemieckiej granicy MK 3 ogólnie maszyna teraz jest wizualnie ładna, od strony technicznej też nie można jej nic zarzucić, ale... no własnie po silniku widać że chyba maszyna stała kilka lat u jakiegoś bauera w stodole, ponieważ niektóre częśći sie utleniły i mają taki brzydki wygląd, jakiś biały proszek itp..
Wiec mam pytanie czy da się to jakoś zmyć czy już nie bardzo ?? Poprostu jestem estetą i lepiej bym się czuł gdyby dało się coś z tym zrobić hehe
Wiec mam pytanie czy da się to jakoś zmyć czy już nie bardzo ?? Poprostu jestem estetą i lepiej bym się czuł gdyby dało się coś z tym zrobić hehe
Maikov, przemyśl to chłopie bo ta rdza na stopie aluminium i tak Ci się za chwilę pojawi, a mycie silnika bywa rzeczą dyskusyjną i wszystko zależy kto i jak Ci to robi coby auto jeszcze odpaliło...Maikov pisze:pojade w weekand na mycie silnika i zobaczymy co wyjdzie
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
moze zorbie off topa ale czasem dobrze umyc silnik, ja przynajmniej dowiedzialem sie ze moje przewody zaplonowe pora wymienic ) po umyciu pieknie odpalil ale pozniej w czasie jazdy "od mycia" na 3 gary chodzil i tracil moc. Po wymianie kabli wrocilo do normy
Podpowiem ze silnik mylismy delikatnie z kumplem plynem K2.
pozdravwiam
Podpowiem ze silnik mylismy delikatnie z kumplem plynem K2.
pozdravwiam