[mk2 1,6 D] wąski a szeroki zderzak??????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2 1,6 D] wąski a szeroki zderzak??????
musze wymienić przedni pas, znaczy tą belke co jest pod zderzakiem. Czy jest jakaś różnica między belką z wąskim a belką z szerokim zderzakiem? czy belki są jednakowe a inne są tylko zderzaki?? Pomóżcie...
o a jak z błotnikami? czy też jest różnica z jakimi zderzakami beda??
o a jak z błotnikami? czy też jest różnica z jakimi zderzakami beda??
angela23x, witam c o do belki to z tego ci sie orientuje to w mk2 to na belki od waskich zderzakow pasuja szerokie zderzaki tylko trzeb odpowiednie zapinki czy mocowania dokupic , kiedys w swoim mk2 chcialem zmienic waskie na szerokie to wszyscy na allero mowili ze zderzki szerokie spokojnie pasuja pod waska belke tylko zapinki trzeba zmienic
- barteKKK03
- V.I.P.
no raczej!! własnie mam ten problem że moja stara szyna (tak to chyab fachowo) jest pogięta , i chodzi mi czy jak kupie od wąskiego zderzaka to czy bede mogła założyc też szeroki, czy musze kupić szyne już pod szeroki zderzak. ale z tego co piszecie, to spokojnie jak kupie szyne z wąskim zderzakiem (akurat mam okazje) to moge później założyć też szeroki zderzak.barteKKK03 pisze:Belka raczej trzeba wymienic bo po zminie samych zderzaków moze odstawac
a na odwrót: jesli kupie szyne z szerokim zderzakiem to wąski bedzie pasował?
to juz wiem. chodzi mi tylko o szyne.barteKKK03 pisze:kierunkowskazy sa tez inne
jeszcze jedno: moze to głupie ale ciekawi mnie czy
ta szyna jest wykrecana czy wyspawywana?
W zasadzie w przednim zderzaku to szyna, belka, czy jak tam to zwał są bardzo podobne i nie ma większych problemów z zamiennym ich założeniem. Jednak gdy zakładamy szyne od wąskiego zderzaka do szerokiego trzeba podciąć troche dziury w szynie tam gdzie przychodzą kierunki, bo w szerokim zderzaku są większe i się nie mieszczą w szyne. Próbując założyć odwrotnie (z szerokiego do wąskiego) trzeba znowu pomyśleć nad przykręceniem kierunków, bo nie ma wtedy za bardzo do czego i trzeba dospawać jakieś uchwyty (ale tego to nie robiłem).
Tak wogóle to i tak proponuje kupić oryginalną nawet od wąskiego niż jakąś podróbke, a to z tej przyczyny, że podróbki są z reguły któtsze o jakieś 2 może 3 cm i przy montażu dopiero wychodzą szopki i problemy.
Różne są jeszcze same mocowania zderzaka do błotnika. W wąskim okrągłe a w szerokim prostokątne. A same zderzaki są przykręcane na cztery śruby od spodu.
Tak wogóle to i tak proponuje kupić oryginalną nawet od wąskiego niż jakąś podróbke, a to z tej przyczyny, że podróbki są z reguły któtsze o jakieś 2 może 3 cm i przy montażu dopiero wychodzą szopki i problemy.
Różne są jeszcze same mocowania zderzaka do błotnika. W wąskim okrągłe a w szerokim prostokątne. A same zderzaki są przykręcane na cztery śruby od spodu.