odpryski na szybie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
odpryski na szybie
Mam takie małe odpryski na przedniej szybie oczywiscie od kamieni. Nie wiem czy to zostawic czy cos z tym zrobic. Słyszałem od znajomych ze mozna to zakleic. Tylko jedni mowia ze samemu kupic takie latki na szybe a inni zeby jechac do goscia ktory sie tym zajuje i na goraco to robi czy jakos tak. Ile to moze kosztowac?? Buźka
Piotrek
Jeśli chodzi o odklejanie naklejek to zależy też od ich rodzaju, ale najlepiej delikatnie podgrzać i odkleić, a póżniej zmyć klei czymś na bazie spirytusu. Natomiast odpryski, nie rób samemu bo tylko można spieprzyć, najlepiej podjedż do jakiejś firmy zajumjącej się szybami np. JAAN (filie w calym kraju) niech ci to naprawią, jednak z tego co wiem to za zaklejenie małego odprysku biorą cos ok. 50 zł więc nie wiem czy będzie się to opłacać. Jeśli odprysków jest sporo to lepiej szybę wymienić. Często od samych odprysków szyba zaczyna pękać, albo jak zamarznie w nich woda.
a jak inaczej podgrzac te naklejki? Ciepłą wodą czy jak? Te naklejki są takie jak znaczki z kąd pochodzisz wiecie o co mi loto PL N itp. O denaturacie nie pomyślałem. Ale najpierw musze zebrac chlopaków i kupić denaturat a później spróbować odkleić naklejki Jak sie uda to przynajmniej bedzie co i czym opić
Piotrek