MK3 demontaż silkiczków regulacji wysokości świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 demontaż silkiczków regulacji wysokości świateł
chciałbym dziś zdemontować te silniczki i przeełożyć do innych lamp. Jak to zrobić żeby czegoś nie połamać?
witam
w moim przypadku było tak:
po odpięciu kostki z zasilaniem( żarówek i silniczka ), wymontowałem całą lampe na zewnątrz, wyciągnołem żarówkę, silnik trzeba lekko było przekręcić -chyba w lewo o ćwierć obrotu,wsunąłem dwa palce w otwór po żarówce, i przytrzymałem nimi blende w leflektorze, trzpień regulacyjny silniczka wchodził w takie specjalne gniazdo i delikatnie wysciągnołem go z tego gniazda na zewnątrz.
montarz w odwrotnej kolejności.
w moim przypadku było tak:
po odpięciu kostki z zasilaniem( żarówek i silniczka ), wymontowałem całą lampe na zewnątrz, wyciągnołem żarówkę, silnik trzeba lekko było przekręcić -chyba w lewo o ćwierć obrotu,wsunąłem dwa palce w otwór po żarówce, i przytrzymałem nimi blende w leflektorze, trzpień regulacyjny silniczka wchodził w takie specjalne gniazdo i delikatnie wysciągnołem go z tego gniazda na zewnątrz.
montarz w odwrotnej kolejności.
łapiesz ręką, kręcisz zgodnie z ruchem wskazówek zegara i silniczek posłusznie wychodzi. wtedy trzeba juz tylko odpiąć kabel. dla ułatwienia mozna zdjąc czarny kapsel z lampy.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.