Witam
Mam VW Golfa 1,6 benzyna z 1998 roku. Ostatnio zaświeciła mi się kontrolka ABS. ABS nie działa. Nie chcę jechać do serwisu - chciałbym naprawić to sam. Dlatego potrzebuję informacji, jaka jest wartość (mocy, siły, lub czegoś tam) sensora ABSu. Wiem, że ta wartość jest różna z przodu i z tyłu. Jeśli ktoś ma jakieś informację, to proszę o podanie ich tutaj.
[MK3] Sensor ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Może wystarczy wyczyścić same styki? U mojego kolegi w MK2 pomogło.
Zobacz ten temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=60473
Zobacz ten temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=60473
FORD
Fix Or Repair Daily
Fix Or Repair Daily
przeczyszczenie styków oczywiście że pomaga ale jak juz jest walnięty któryś sensor? to bez osprzetu nie ma szans sprawdzic chyba że ktoś ma takowy sensor i za kazdym razem przekładac wtedy się dowiesz który to i czy wogóle chodzi o sensor. bo oprócz tego jest jeszcze komp ABS i pompa abs i instalacja elektryczna vag jest naj leprzym rozwiązaniem
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Smaczny pisze:Może wystarczy wyczyścić same styki? U mojego kolegi w MK2 pomogło.
Jeśli się ma dużo czasu to nei zaszkodzi oczyścić, a jeśli się ma więcej kasy niż czasu, to jechać na VAG'a dowiedzieć się co nawaliło. Jeśli to czujnik w kole, to postąpić tak, jak opisałem w tym temacie, do którego link kolega powyżej podał. Chociaż samemu z multimetrem też można to sprawdzićdziejo pisze:wogóle chodzi o sensor. bo oprócz tego jest jeszcze komp ABS i pompa abs i instalacja elektryczna vag jest naj leprzym rozwiązaniem
Ale raczej będzie to zabłocona "zębatka" przed czujnikiem, bądź sam czujnik, ewentualnie wtyczka (jeśli takowa jest) oraz przetarty przewód (mniej prawdopodobne).
Jeśli VAG pokaże, że to czujnik, a czyszczenie styków czujnika pomoże tylko na chwilę, to czujnik do wymiany. 25-30 +KW na Allegro oryginał.
Pozdrawiam.