[mk3] problem ze sprzeglem??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] problem ze sprzeglem??
Witam mam taki problem w moim mk3 1.9 D z 92r. Obiawy: szarpanie podczas ruszania na wstecznym pod niewielkie wzniesienie, sgrzytanie podczas wrzucania 2 na wyzszych obrotach i nieraz nie moge wrzucic biegu wtedy musze kilkakrotnie wcisnac sprzeglo. Znajomy mi powiedzial ze to sprzeglo a co wy o tym sadzicie??
Czesc
Napewno warto to sprawdzic chociaz ja wymienilem kompletne sprzeglo i nic nie dalo.
Fakt ze u mnie wystepuje szarpanie przy ruszaniu do przodu i do tylu ( w tym czasie przenosza sie duze drgania na karoserie). I czasami mam problem z wbiciem 1 i 2.
Teraz wymieniam po kolei poduszki. Jak to nie pomoze to chyba sprzedam auto.
A czy slizga Ci sie sprzeglo?
Napewno warto to sprawdzic chociaz ja wymienilem kompletne sprzeglo i nic nie dalo.
Fakt ze u mnie wystepuje szarpanie przy ruszaniu do przodu i do tylu ( w tym czasie przenosza sie duze drgania na karoserie). I czasami mam problem z wbiciem 1 i 2.
Teraz wymieniam po kolei poduszki. Jak to nie pomoze to chyba sprzedam auto.
A czy slizga Ci sie sprzeglo?
zdaje sobie sprawe ze to diesel wiec drgania beda zawsze takie juz sa klekociki ale to ich urok..... ale te biegi to troszku irytujace jest a szprzeglo to wydatek pare stowek trza wybecelowac wiec nie wiem czy warto to robic bo jak nie bedzie efektu to slabo a jak mozna to sprawdzic czy to sprzeglo do wymiany ??
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Nowicjusz
albo jego regeneracji tzn wymianie uszczeleczek w pompce i wysprzeglikumotonita2002 pisze:Problem może być jeszcze w sposobie sterowania sprzęgłęm - jeśli masz hydraulicznie sterowane sprzęgło to może warto pomyśleć o jego odpowietrzeniu.
ale najpierw zobacz jak masz wybierak to tam czy nie masz czegoś poluzowanego
lub do podregulowania, następnie zerknij na poduszki i ewentualnie je wymień
a następnie spróbuj odpowietrzyć jak masz wspomaganie hydrauliczne sprzegła
to tak po najtańszej linii oporu ...
popatrz porównaj co napisaliśmy i idź do autka je naprawić, należy mu sie
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
nie koniecznie to musi świadczyć że sprzegło do wymianymaciek_k pisze:ostatnio zaowazylem ze pedal sprzegla jest bardzo miekki znaczy sie prawie nie czuc zadnego oporu podczas wciskania a mechanik powiedzial ze moze to byc to lub tamto jednoznacznie nie moze stwierdzic.......... czy to sprzeglo do wymiany.....
masz wspomaganie hydrauliczne sprzegła ?
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer