[MK2 RF] Dławi się podczas przyspieszania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja tez mam taki problemik odczuwalna "dziura" jest do ok 3000 obrotow , a wedlug mnie w tym zakresie silniczek powinien isc najlepiej bo tu jest max . moment . Zaplon ustawiany na sluch i na lampe tak zeby wyszlo jak najlepiej . Pompka przypsieszacza podaje paliwo ( takie psssssss ) przy recznym pompowaniu gazu , no i oczywiscie w gardzieli widac paliwo . regulacja podcisnieniowa w rozdzialczu ok bo po odlaczeniu podcisnienie silnik chodzi jak ciagnik .
Tak juz dochodze do wniosku ze chyba ten typ tak ma :/
Moze jedyne lekarstwo to weber :> -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50360
Tak juz dochodze do wniosku ze chyba ten typ tak ma :/
Moze jedyne lekarstwo to weber :> -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50360
Szukam:
Silnik wycieraczki tylniej do passata B3
Instrukcje do radyjka GAMMA IV
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ciekaw jestem czy to ci sie stalo nagle czy juz tak bylo jak kupiles auto ?
bo mogl ktos tez wymienic dysze glowna paliwa aby mniej mu palilo a co za tym idzie silnik traci moc bo ma zbyt uboga mieszanke , powiem ci ze ten typ tak nie ma robilem setki gaznikow do tej bryczki i bylo miod malina , choc dodam ze nie tylko gaznik jest za to odpowiedzialny ale rowniez aparat zaplonowy " palec a raczej jego luz na walku" no i ustawienie
pamietaj ze ustawienie zaplonu w starszych autach stroboskopem nie daje zadowaljacego efektu " zuzycie czesci luzy itp" zaplon nalezy zawsze wyprzedzic , dodam iz moje ustawienie zaplonu na sloch bylo o niebo lepsze niz ustawienie na kompie " wiem bo ludzie po ustawieniu na kompie " na sluch to pewnie spiepszyl..." wracali spowrotem na ustawienie na sluch bo silnik stracil moc po ustawieniu na kompie
Pozdrawiam
bo mogl ktos tez wymienic dysze glowna paliwa aby mniej mu palilo a co za tym idzie silnik traci moc bo ma zbyt uboga mieszanke , powiem ci ze ten typ tak nie ma robilem setki gaznikow do tej bryczki i bylo miod malina , choc dodam ze nie tylko gaznik jest za to odpowiedzialny ale rowniez aparat zaplonowy " palec a raczej jego luz na walku" no i ustawienie
pamietaj ze ustawienie zaplonu w starszych autach stroboskopem nie daje zadowaljacego efektu " zuzycie czesci luzy itp" zaplon nalezy zawsze wyprzedzic , dodam iz moje ustawienie zaplonu na sloch bylo o niebo lepsze niz ustawienie na kompie " wiem bo ludzie po ustawieniu na kompie " na sluch to pewnie spiepszyl..." wracali spowrotem na ustawienie na sluch bo silnik stracil moc po ustawieniu na kompie
Pozdrawiam
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
Ja kupilem autko 2 miechy temu . Na poczatku zupelnie nie szlo - okazalo sie ze walnal kawalek wezyka od kolektora do rozgleznika podcisnien ( i z tego co zauwazylem ten kawalek wezyka jest jakis na maksa nietypowy bo ciezko bylo cos podpasowac aby srednica sie zgadzala , wkoncu wzialem go z innego silnika ) Po tej naprawie zaplon byl ustawiany na sluch kilka razy az wkoncu uzyskalo sie najlepszy efekt w czasie jazdy . Ustawianie na lampe dawalo tylko niepotrzebne problemy !
"Dziura" zmniejszyla sie troche po tym jak zalozylem zbiornik podcisnienia . Autko nie pali malo bo ok 9-10 w miescie ( chociaz gaznikowce z vw nie naleza do oszczednych ) Dziwi mnie tylko ta "regularnosc" pojawienia sie dziury .
Probowalem skapowac jak dzialaja te wszytskie podcisnienia w 2e2 i chyba poleglem na tym . Zastanawia mnie dokladnie zasada dzialania 2 przelotu , wiem ze otwiera go ten czarny silownik , ale jak dokladnie jest sterowany to zabardzo nie kumam. bo byc moze silniczek odzyskuje moc dopiero na 2 gardzielach razem . Moze masz jeszcze jakies wskazowki co mozna by sprawdzic czemu tak sie dzieje ? Jezdze juz nawet na PB98 ale za duzo to nie pomaga.
"Dziura" zmniejszyla sie troche po tym jak zalozylem zbiornik podcisnienia . Autko nie pali malo bo ok 9-10 w miescie ( chociaz gaznikowce z vw nie naleza do oszczednych ) Dziwi mnie tylko ta "regularnosc" pojawienia sie dziury .
Probowalem skapowac jak dzialaja te wszytskie podcisnienia w 2e2 i chyba poleglem na tym . Zastanawia mnie dokladnie zasada dzialania 2 przelotu , wiem ze otwiera go ten czarny silownik , ale jak dokladnie jest sterowany to zabardzo nie kumam. bo byc moze silniczek odzyskuje moc dopiero na 2 gardzielach razem . Moze masz jeszcze jakies wskazowki co mozna by sprawdzic czemu tak sie dzieje ? Jezdze juz nawet na PB98 ale za duzo to nie pomaga.
Ktore to w gazniku ?drugim problemem moze byc tak jak mowilem ta membranka z boku " zespol zaworu wzbogacania czesciowego obciazenia "
Szukam:
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ta membranka jest kolo tego duzego silownika "ustawiacz plytki przepustnicy"
co do 2 przelotu mozes sprawdzic dzialanie silownika wyjmojac wezyk z gaznika od tego silownika i zaciagnoc powietrze , silownik powinien zaciagnoc membrane ,
sprawdz tez czy kanal od 2 przelotu nie jest zapchany , czyli sprobuj dmmuchnoc w ta koncowke do ktorej idzie wezyk od silownika 2 przelotu
co do podcisnien to mam schemat polaczen jak chcesz to moge zrobic fotke jak co ma byc
sprawdz jeszcze dysz glowne paliwa i podaj jakie masz rozmiary dysz , i sprawdz ta membrani i czy kopulka od tej membrany jest prosta , to tez jest wazne
Pozdrawiam
co do 2 przelotu mozes sprawdzic dzialanie silownika wyjmojac wezyk z gaznika od tego silownika i zaciagnoc powietrze , silownik powinien zaciagnoc membrane ,
sprawdz tez czy kanal od 2 przelotu nie jest zapchany , czyli sprobuj dmmuchnoc w ta koncowke do ktorej idzie wezyk od silownika 2 przelotu
co do podcisnien to mam schemat polaczen jak chcesz to moge zrobic fotke jak co ma byc
sprawdz jeszcze dysz glowne paliwa i podaj jakie masz rozmiary dysz , i sprawdz ta membrani i czy kopulka od tej membrany jest prosta , to tez jest wazne
Pozdrawiam
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
Ja mam coś podobnego mianowicie Golf II 1.3 i jak go odpale idzie ok ale tylko przygazuję i zwolnie pedła gazu to go coś dławi.
Ja mam wtrysk paliwa.
Ja mam wtrysk paliwa.
Ostatnio zmieniony ndz gru 03, 2006 20:56 przez grzybek27, łącznie zmieniany 1 raz.
Gaźnik 2e2Przybek pisze:podajcie typ gaznika i objawy
Pozdrawiam
A objawy " nie ma ssania" płytka ta u góry się przymyka bo już patrzyłem a mimo to nie działa ssanie Siłownik pull-down też zaciąga i trzyma Niewiem jak ten drugi siłownik (ten z tyłu) Bo tego jeszcze nie sprawdzałem I teraz już niewiem czego się chwytać ???
Poz.Jacek
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Kto jest w okolicach katowic i chcialby mi pomoc z gaznikiem ?
wszystko zrobilem tylko hmmm czuc to zwlaszcza jak jest zimny przy przyspieszaniu(i tylko na benzynie - na gazie chodzi ladnie chodziaz 150 to na gazie max jaki osiaga:/) daje mu gazu i nic tak moze przez 2 sekundy a nagle dostaje olbrzymiego kopa i jedzie jak szalony ( wcisne troche gazu nic... docisne ejszcze troche i zrywa asfalt : tak chocby nagle mocy dostal po minimlanym docisieciu gazu) co moze byc tego rpzyczyna ?
[ Dodano: 16 Sty 2008 00:13 ]
silnik 1.6 na pierburgu 2e2
wszystko zrobilem tylko hmmm czuc to zwlaszcza jak jest zimny przy przyspieszaniu(i tylko na benzynie - na gazie chodzi ladnie chodziaz 150 to na gazie max jaki osiaga:/) daje mu gazu i nic tak moze przez 2 sekundy a nagle dostaje olbrzymiego kopa i jedzie jak szalony ( wcisne troche gazu nic... docisne ejszcze troche i zrywa asfalt : tak chocby nagle mocy dostal po minimlanym docisieciu gazu) co moze byc tego rpzyczyna ?
[ Dodano: 16 Sty 2008 00:13 ]
silnik 1.6 na pierburgu 2e2
VW power :)