brak ssania 1,6 PN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak ssania 1,6 PN
witam. mam golfa mk2 z silnikiem 1,6pn i pierburgiem 2ee. Gaźnik sprawuje sie dobrze poza tym ze nie mam ssania. Czym to moze byc spowodowane? Moze czujnik temperatury? da sie cos z tym zrobic? mam jeszcze jedno pytanie do forumowiczow ktorzy wstawili sobie webera, jak sie to cudo sprawuje? chodzi mi o awaryjnosc, spalanie i osiagi. a jakie problemy was spotkaly przy przerobce?
spróbuj odłączyć kleme na jakiś czas...
napisz jeszcze jakie są objawy?? silnik gaśnie po zapaleniu? trzeba trzymać nogę na gazie bo telepie silnikiem?? możesz się przygotować , że za jakiś czas zaczną falować obroty... u mnie było tak samo.. najpierw gasł po zapaleniu, wogóle nie trzymał obrotów a później te falowanie...
napisz jeszcze jakie są objawy?? silnik gaśnie po zapaleniu? trzeba trzymać nogę na gazie bo telepie silnikiem?? możesz się przygotować , że za jakiś czas zaczną falować obroty... u mnie było tak samo.. najpierw gasł po zapaleniu, wogóle nie trzymał obrotów a później te falowanie...
Zanim zaczniesz przerabiac na "webera" to sobie sprawdź:
> czujnik temperatru płynu - ten niebieski
> czujnik temperatury w kolektorze dolotowym (mierzysz opór - na zimno ok 3 kOhm, na ciepło ok 300 Ohm)
> podgrzewacz w kolektorze dolotowym (czy ciągnie prąd - grzeje się przy zimnym silniku)
> jak się zachowuje przysłona powietrza przy zapalaniu (jak zdejmiesz obudowę filtra pow.)
> płynność ruchu sterownika przepustnicy (warto potraktować WD40)
> czujnik temperatru płynu - ten niebieski
> czujnik temperatury w kolektorze dolotowym (mierzysz opór - na zimno ok 3 kOhm, na ciepło ok 300 Ohm)
> podgrzewacz w kolektorze dolotowym (czy ciągnie prąd - grzeje się przy zimnym silniku)
> jak się zachowuje przysłona powietrza przy zapalaniu (jak zdejmiesz obudowę filtra pow.)
> płynność ruchu sterownika przepustnicy (warto potraktować WD40)
TDPower
powiem szczerze zę niewiem jak jest w golfie II tymbardziej na gażniku ale identyczne objawy miałem w audi B4,tj. nie włączało się ssanie,jak było ciepło było ok ale jak zrobiło się zmniej auto zaraz po zapaleniu miało za niskie obroty po czym telepało i gasło żeby jechać musiałem je trochę po zapaleniu potzymać na lekkim gazie,jak sie już nagrzało było normalnie przyczyną po podpięciu do komputera skasowaniu błędu i wymianie był silniczek krokowy ale.. nie wiem czy jest on tez w golfie II 1.6 wiem ze kumpel w 1.3 nie ma takiego silniczka.