Problem z olejem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z olejem
Problem polega na tym iz podczas jazdy wlacza mi sie dioda sygnalizujaca brak oleju wbrew wszystkiemu w silniku mam dostateczna ilosc oleju w silniku i niewiem dlaczego tak sie dzieje. Pompa olejowa wysiadla czy moze paliwo do oleju sie dostalo i rozzedzilo olej przez co tak sie wlasnie dzieje moze ktos z wasd mial podobny problem i wie jak temu zaradzic.
- Piotrek1983bb
- Ma gadane
- Kontakt:
czesc na początku sprawdź jakie masz ciśnienie oleju.
potem sprawdź czy nie ma zwarcia na kablach
Następnie sprawdz licznik. słyszlaem cos o zimnych lutach jak sa to czasem warjuja kontrolki.
ja miale taki przypadek ze niby wszystko dobre,a kontrolka sie swiecila.
sprawdziłem ładowanie tak z ciekawości i mialem 16-17V a ma byc max 14,4 wiec wymieniłem regulator napięcia (bosch 80zl)i od tamtego czasu juz mi nie swieci a przejechałem okolo 200km
Następnie sprawdz licznik. słyszlaem cos o zimnych lutach jak sa to czasem warjuja kontrolki.
sprawdziłem ładowanie tak z ciekawości i mialem 16-17V a ma byc max 14,4 wiec wymieniłem regulator napięcia (bosch 80zl)i od tamtego czasu juz mi nie swieci a przejechałem okolo 200km
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Piotrek1983bb pisze:czesc na początku sprawdź jakie masz ciśnienie oleju.
dokładnie u mnie powodem migania kontrolki bylo cos z licznikiem (mialem z zegarkiem) jak zmienilem na taki z obrotomierzem bylo juz wszystko OK! a sprwdzałem przed wymiana wszystko nawet nowe czujniki dałem i nie pomogło!
- Piotrek1983bb
- Ma gadane
- Kontakt:
Zobacz cos na www.elektroda.pl
Tam ci goscie pomoga bo sie na tym dobrze znaja, a jak poszukasz to moze tez cos znajdziesz na ten temat.
Tam ci goscie pomoga bo sie na tym dobrze znaja, a jak poszukasz to moze tez cos znajdziesz na ten temat.
- Piotrek1983bb
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzieki wielkie za pomoc
[ Dodano: Sro Gru 27, 2006 16:51 ]
Czujniki wymienione olej wymieniony i nadal to samo wiec chyba faktycznie bedzie wina licznika
[ Dodano: Czw Gru 28, 2006 17:17 ]
Hmmmm niesprawdzalem jeszcze czy to faktycznie jest licznik ale wczoraj adkrylem ze ladowanie w moim samochodzie wynosi 12,6V :/ czy to jest mozliwe ze przy problemach z ladowniem moge miec problemy z ta holerna kontrolka i brzeczykiem, raz swieci ta kontrolka raz nieswieci i juz zglupialem napewno niebedzie to wina cisnienia oleju bo cisnienie albo jest albo go niema anie raze jest zachwile niemai
[ Dodano: Sro Gru 27, 2006 16:51 ]
Czujniki wymienione olej wymieniony i nadal to samo wiec chyba faktycznie bedzie wina licznika
[ Dodano: Czw Gru 28, 2006 17:17 ]
Hmmmm niesprawdzalem jeszcze czy to faktycznie jest licznik ale wczoraj adkrylem ze ladowanie w moim samochodzie wynosi 12,6V :/ czy to jest mozliwe ze przy problemach z ladowniem moge miec problemy z ta holerna kontrolka i brzeczykiem, raz swieci ta kontrolka raz nieswieci i juz zglupialem napewno niebedzie to wina cisnienia oleju bo cisnienie albo jest albo go niema anie raze jest zachwile niemai