Problem z zwieszeniem przednim!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z zwieszeniem przednim!!!!
Moze ktos mi pomoze dowiedziec sie jakie posadam sprerzyny ile obnizaja? sa całe żółte z zielona plamka koło numeru a numer to 83008/4 dotyczy przednich sprezyn! I czy geometrie ustwic jak do serii?
To jeszcze jedno pytanie jakie amortyzatory kupic Olejowe czy gazowe o standartowej długosci czy moze takie skracane o -25mm ?? I czy geometrie ustawic na standart tak jak fabryka podaje????
To jeszcze jedno pytanie jakie amortyzatory kupic Olejowe czy gazowe o standartowej długosci czy moze takie skracane o -25mm ?? I czy geometrie ustawic na standart tak jak fabryka podaje????
-
- Ma gadane
- Auto: 2017 Golf MK 7.5 Highline Variant
- Silnik: CZDA
- Kontakt:
a wiesz ze nie wiem... 2 lata moj jest w polsze a poprzedni wlasciciel nie wyjasnil mi tego... z reszta zauwazylem na ustawieniu geometri ze mam zolte springi...
do tego kumpel kupil sobie tez mk2 z seryjna zawiecha i jest troche wyzszy o jakies 2-3cm... wiec troche obnizaja...
ale nie jestem z tego zadowolony, gosc przed sprzadaza wymienil wszystkie amory (przod kayaba, tyl sachs) i jakos mi to nie odpowiada takie tluczenie... albo jestem przewrazliwiony
do tego kumpel kupil sobie tez mk2 z seryjna zawiecha i jest troche wyzszy o jakies 2-3cm... wiec troche obnizaja...
ale nie jestem z tego zadowolony, gosc przed sprzadaza wymienil wszystkie amory (przod kayaba, tyl sachs) i jakos mi to nie odpowiada takie tluczenie... albo jestem przewrazliwiony
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cycu767 ale to tłuczenie nie jest normalne nawet jesli masz krótsze springi!
Moze masz wywalone poduszki amora na gorze w kielichu? albo amorki już sie zesrały i jezdzisz na samych sprezynach a amortyzatory dobijaja i stąd ten dziwiek....No w kazdym razie na pewno tłuczenie nie jest spowodowane tym ze masz krotsze springi o 20 mm. Jak bys zalożył seryjne sprezyny to daje sobie głowę uciąć ze tez by nadal tłukło....
Moze masz wywalone poduszki amora na gorze w kielichu? albo amorki już sie zesrały i jezdzisz na samych sprezynach a amortyzatory dobijaja i stąd ten dziwiek....No w kazdym razie na pewno tłuczenie nie jest spowodowane tym ze masz krotsze springi o 20 mm. Jak bys zalożył seryjne sprezyny to daje sobie głowę uciąć ze tez by nadal tłukło....
-
- Ma gadane
- Kontakt:
sas_gti, moze masz racje... nie sprawdzalem tego jeszcze, kurka mysle ze poprzedni wlasciciel jak wymienial amory zauwazyl zuzyte poduchy... narazie tego nie ruszam nie mam czasu i kasiorki ...
raf1al, http://gandalf.mac.edu.pl/~kowalsks/r/nowe/ moze troche juz nieaktualne z wygladem (nowy wydech, poprawiony kierunek, pomalowane lotka + brewka) ale sa
[ Dodano: 24 Gru 2006 18:45 ]
sas_gti, a trzeba zdejmowac amory zeby wymienic poduchy??? jesli tak to chyba narazie tak zostanie :P
raf1al, http://gandalf.mac.edu.pl/~kowalsks/r/nowe/ moze troche juz nieaktualne z wygladem (nowy wydech, poprawiony kierunek, pomalowane lotka + brewka) ale sa
[ Dodano: 24 Gru 2006 18:45 ]
sas_gti, a trzeba zdejmowac amory zeby wymienic poduchy??? jesli tak to chyba narazie tak zostanie :P
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cycu767,
niestety trzeba, ale w golfach jest o tyle łatwo to zrobić ze poduszka nie jest przykrecona do kielicha, tylko jest tzw :pływająca: wiec odchodzi odkrecanie 6 dodatkowych śrub
Tylko nie traktuj mojej wypowiedzi jako 100% diagnoze, ja tylko mówie jak moze byc, ale jak jest faktycznie to nie wiem
amor odkrecasz na dole (2 śruby) i jedna na górze od kolumny i kolumna wychodzi do dołu....
powymianie samych amorów wystarfzy zrobić kąty, nie trzeba całej geo
inna opcja to ze od twardszych sprezyn po porsu wymeczyles juz ogolnie cale zawieszenie i pukac moze stabilizator albo wahacze, albo wspomniane amorki skonczyły juz swój żywot...ale zaczął bym od poduszek i stabilizatora bo to tanie stosunkowo graty
niestety trzeba, ale w golfach jest o tyle łatwo to zrobić ze poduszka nie jest przykrecona do kielicha, tylko jest tzw :pływająca: wiec odchodzi odkrecanie 6 dodatkowych śrub
Tylko nie traktuj mojej wypowiedzi jako 100% diagnoze, ja tylko mówie jak moze byc, ale jak jest faktycznie to nie wiem
amor odkrecasz na dole (2 śruby) i jedna na górze od kolumny i kolumna wychodzi do dołu....
inna opcja to ze od twardszych sprezyn po porsu wymeczyles juz ogolnie cale zawieszenie i pukac moze stabilizator albo wahacze, albo wspomniane amorki skonczyły juz swój żywot...ale zaczął bym od poduszek i stabilizatora bo to tanie stosunkowo graty
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sas_gti pisze:cycu767,
a moze wiesz jaka twardosc maja sprezyny o oznaczniu zielonym taką plamke maja moje zołte springi!
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jeśli amortyzatory masz seryjne a sprężyny sportowe to 15 kkm dla amorów nie jest niczym dziwnym.. szczególnie duża rolegra tu marka amorów....znowu zastrzegam ze nie twierdze ze tak jest u Ciebie, ale może byc,cycu767 pisze:one sa z marca i moze przejechaly ze 15kkm, z czego ja zrobilem z 8kkm juz
Na twardych sperzynach zwykłe amory padają szybciutko...
raf1al, niestety nie pamiętam tego ale czytałem o tym gdzieś na forum, poszukaj
-
- Ma gadane
- Kontakt:
sas_gti pisze:jeśli amortyzatory masz seryjne a sprężyny sportowe to 15 kkm dla amorów nie jest niczym dziwnym.. szczególnie duża rolegra tu marka amorów....znowu zastrzegam ze nie twierdze ze tak jest u Ciebie, ale może byc,
Na twardych sperzynach zwykłe amory padają szybciutko...
aaaaa no i jeszcze jedna sprawa robilem przeglad techniczny 12.12.2006 i facio nic nie wspomnial o amorach (a kumpel jak pojechal na przeglad w tym samym miejscu gosciu odrazu krzyknal ze ma amorki z tylu do wymiany )...
wiec moze bardziej te poduchy niz padniete amory... chociaz zawsze moge pojechac i je sprawdzic... sas_gti, dzieki za info