Mk3 1.6 AEK Nierówne obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Mk3 1.6 AEK Nierówne obroty
Przepustnica i silnik wyczyszczony a objawy nie ustapily.Mianowicie jest cos takiego jak silnik sobie pracuje na biegu jalowym a dodam mu gazu i odpuszcze to obroty nie zatyrzymuja sie na 800 tylko spadaja ponizej i dopiero w tedy wracaja ,czasami potrafi nawet pracowac na ok 400 obr/min przez chwile , jezeli jade i odpuszcze gazu i wysprzegle to jest taki sam objaw z tym ze potrafi nawet zgasnac.Teraz nowe objawy jakie zauwazylem, jezeli odpalam samochod wchodzi na okolo 820 obr/min lub nizej jak pozwole mu chwile popracowac to wchodzi na okolo ponad 1000 obr/min czyli prawidlowo i wtedy juz nie ma objawow opisanych powyzej.I jeszcze jedno zauwazylem jak bylo ok -1 stopien przejechalem 25 km i wskazowka temp byla pomiedzy 70 a 90,pisze o tym bo nie wiem czy to jest prawidlowe.Jeszce jedno czy ktos wie jakie maja byc prawidlowe wyniki w vag com 3.11 ktore parametry sa od czego ?Prosze o pomoc
proponuję zapoznac się z tym oto linkiem BARDZO POUCZAJąCA LEKTURA na temat MOTRONICA!!!!!!!! czyli układem zasilania
http://astra.autokacik.pl/uklad_motronic.html
http://astra.autokacik.pl/uklad_motronic.html
-
- Nowicjusz
Dzięki fantastyczna lektura ale niestety nic mi to nie mówi ponieważ conajmniej kilka elementów bym musiał wymienić żeby coś znaleźć.Może jakieś info na temat vag com'a
bo próbowałem go zdiagnozować i stwierdziłem że nie bardzo wiem co te parametry oznaczają np.: sonda ma chyba trzy różne okienka i różne parametry i nic z tego nie wiem z reszta nawet nie wiem jakie poowinna mieć prawidłowe
bo próbowałem go zdiagnozować i stwierdziłem że nie bardzo wiem co te parametry oznaczają np.: sonda ma chyba trzy różne okienka i różne parametry i nic z tego nie wiem z reszta nawet nie wiem jakie poowinna mieć prawidłowe