Srodki czyszczące do układow paliwowych

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Zoltecek
Użytkownik
Użytkownik

Srodki czyszczące do układow paliwowych

Post autor: Zoltecek » śr sty 17, 2007 23:41

Siemka chciałbym sie dowiedziec czy stosowaliście cos takiego w benzyniakach i gazowcach czy pomagaja? Jak czytałem jakis stary post natknąłem sie własnie ze te srodki znacznie pomagaja w dynamice diesla(czysciły wtryski) moze w beznyniakach/gazowcach tez mogą pomóc

Awatar użytkownika
kristo
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kristo » czw sty 18, 2007 10:15

VERVA 98 Orlenu ma takie włąściwości (wg. producenta). Zatankuj parę razy może będzie jakiś efekt.

mieczus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mieczus » czw sty 18, 2007 10:41

Jest tego kupe na stacjach, ale ktory dobry i czy to w ogole dziala to nie wiadomo.

mieczus

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » czw sty 18, 2007 10:47

Wlasnie mam zamiar cos takiego zakupic. Firmy STP. Cos, co wynosi wode z baku. Zobacze moze pomoze w lepszej pracy silnika.

www.SportCom.PL

mieczus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mieczus » czw sty 18, 2007 11:21

Jakiego srodka uzyles?

mieczus

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » czw sty 18, 2007 11:33

I w jakiej cenie takie srodki sa? Bo poprosze na stacji, a zawolaja mi 50zl i zrobie :o

www.SportCom.PL

r32golf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: r32golf » czw sty 18, 2007 19:08

Witam JA używalem STP na przypieczone wtryskiwacze , i pomoglo ...dlawil sie przy gwaltownym pedale gazu.. jesli masz taki problem ... proponuje potem troche przegonic tego golfa (najlepiej na autostradzie .. jak tak zrobilem Kraków - Katowice , w drodze powrotnej juz sie nie dlawił ) -- cena 25 - 30 zł

Osobiscie tez polecam taki plyn "KEN-floo" (czy cos takiego ) gas line ) czarna buteleczka jesli masz auto na gaz .. wody w baku tez pozbawia -osobiscie uważam ze lepszy od STP I INNYCH , NAPRAWDE GODNY POLECENIA DLA LUDZI CO MAJA LPG u mnie w budce motoryzacyjnej kosztuje bagatela 5 ZŁ !!! dolewam go od czasu do czasu .. juz nie jedno auto znajomego uzdrowił i kazdy go leje !! MOZNA GO ZASTOSOWAC JUZ NA 20 LITRÓW BENZYNKI (przedawkowanie nie szkodzi ) pozdrawiam , mam nadzieje ze pomoglem..!!!!

ZEBY unikac problemu z tryskiwaczami przeganiaj wózek na benzynce !! kolega smigal tylko na gazie to potem na benzynie wogule nie chcial smigac , nalał tego plynu za 5 zł i problem znikł , inna sprawa ze teraz mu nie chodzi poniewaz padla sonda lambda tak jak i u mnie .. mam nadzieje ze to nie przez te plyny ...ale sonda podobno wytrzymuje max 150 tys km. ja mam 240 tys wiec moze juz pora .... w sobote jestem umówiony na wymiane sondy lambda koszt 180 zł --plus skasowanie bledów z kompa ( zwarcie do masy i brak sygnalu z sondy )

VAG

aegiss
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: aegiss » pt sty 19, 2007 09:52

wskazane co kilka tankowan V-powera zatankowac i po kłopocie ( lub caly czas jezdzic na nim), ewentulanie preparaty STP

Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”