oznaczenie skrzyni biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
oznaczenie skrzyni biegów
Gdzie wybite jest oznaczenie skrzyni biegów? Chodzi mi o to gdzie niej wiecej mam szukac?
Jakie skrzynie były montowane w golfach III 1.8 z silnikiem ABS, golf III GT?
[ Dodano: Czw Sty 18, 2007 11:10 pm ]
czy może mi ktoś coś napisac o skrzyni: 020301107h
[ Dodano: Czw Sty 18, 2007 11:12 pm ]
czy moze mi ktos cos napisac o skrzyni: 020301107h
Jakie skrzynie były montowane w golfach III 1.8 z silnikiem ABS, golf III GT?
[ Dodano: Czw Sty 18, 2007 11:10 pm ]
czy może mi ktoś coś napisac o skrzyni: 020301107h
[ Dodano: Czw Sty 18, 2007 11:12 pm ]
czy moze mi ktos cos napisac o skrzyni: 020301107h
sorki ale nieporuszam sie jeszcze tak sprawnie po naszym forum.
Dziś wjechałem rano jak jechałem do pracy do gigantycznej kałuży, wody po progi chyba było ale przejechałem ją i dotarłem do pracy bez problemu jakieś 15 km, potem auto stało na parkingu jakieś 9 godzin . odpaliłem miałem zaciągnięty ręczny wciskam sprzęgło i jedynke a tu nic no to jeszcze raz sprzegło i znowu nic silnik cały czas chodzi i tak z każdym biegiem nie wchodziło nic nawet wsteczny dżwignia zmiany biegów nie trafiała na położenie biegów miała jakby ograniczone ruchy.Ale jakoś ruszyłem chyba spuściłem reczny i biegi wchodziły co to może być. a brakuje mi jeszcze korka na sprzegle niepotrafie go wkręcić może kupiłem nie z tego modelu.
Dziś wjechałem rano jak jechałem do pracy do gigantycznej kałuży, wody po progi chyba było ale przejechałem ją i dotarłem do pracy bez problemu jakieś 15 km, potem auto stało na parkingu jakieś 9 godzin . odpaliłem miałem zaciągnięty ręczny wciskam sprzęgło i jedynke a tu nic no to jeszcze raz sprzegło i znowu nic silnik cały czas chodzi i tak z każdym biegiem nie wchodziło nic nawet wsteczny dżwignia zmiany biegów nie trafiała na położenie biegów miała jakby ograniczone ruchy.Ale jakoś ruszyłem chyba spuściłem reczny i biegi wchodziły co to może być. a brakuje mi jeszcze korka na sprzegle niepotrafie go wkręcić może kupiłem nie z tego modelu.
w dieslach MK3 jest to u góry i wydaje mi się że w benzyniakach takżesas_gti pisze:to zły nr,gienek pisze:020301107h
numery skrzyn zaczynaja sie od 3 literek....np ACD
Prawdopodobnie znajdziesz je wybite na obudowie skrzynie od dołu, w jej najniższym punkcie
na różowo oznaczyłem gdzie jest w dieslu
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN