Problem z 16v KR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z 16v KR
Sluchajcie jak rano przychodze zapale auto to gasnie, dopiero po 2 min jazdy obroty sa ok i nie gasnie..... albo np jak jest zagrzany jest i po wylaczeniu postoi ok 20min i jak znowu odpale to problem sie pojawia........silniczek krokowy wymienialem juz tzn podmienialem inne.... napiecie jest na siliczku krokowym tzn po odpalenie 12v i spada do ok 1-5V ...niewiem co jest ???? Wie moze ktos co to moze byc.....powiem ze wszystko bylo wymeinieane paczawszy od filtrow skonczywszy na swiecach i kablach....
Ostatnio zmieniony śr sty 24, 2007 00:48 przez FosGate, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ewidentnie kórys z czujników na który ma wpływa temperatura sillnika, ewentualnie spalin,
1 jest tam jakis czujnik w golfach na weżu od chłodnicy który powoduje takie wariowanie w golfach, chyba ten niebieski ale pewnosći nie ma bo mi nie nawalił nigdy jeszcze, podobno często pada
2 ewentulanie komp sobie nie radzi z sondą, skład mieszanki zmienia sie miedzy innymi w zależnosći od temperatury silnika, bo od tego zalezy temp sondy, ktora moze w pewnych temperaturach dawac złe odczyty, na przykłąd w wartościach krańcowych tj wlasnie na totalnie zimym silniku i na nagrzanym, ale zwykle takich hardcorów z nią nie ma żeby aż gasł
a czujesz ze masz te 129 KM czy wydaje ci sie jakby miał 110? (wtedy tez by szedł ale nie byłby takim wariatem juz )
1 jest tam jakis czujnik w golfach na weżu od chłodnicy który powoduje takie wariowanie w golfach, chyba ten niebieski ale pewnosći nie ma bo mi nie nawalił nigdy jeszcze, podobno często pada
2 ewentulanie komp sobie nie radzi z sondą, skład mieszanki zmienia sie miedzy innymi w zależnosći od temperatury silnika, bo od tego zalezy temp sondy, ktora moze w pewnych temperaturach dawac złe odczyty, na przykłąd w wartościach krańcowych tj wlasnie na totalnie zimym silniku i na nagrzanym, ale zwykle takich hardcorów z nią nie ma żeby aż gasł
a czujesz ze masz te 129 KM czy wydaje ci sie jakby miał 110? (wtedy tez by szedł ale nie byłby takim wariatem juz )
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mógłbym przysiądz ze w opisie pod avatarem miales jeszcze przed chwilą PL a nie KR , choć faktycznie mogłem zauwazyc tytuł wątku, wiem o tymFosGate pisze:po 2 sondy niemiam bo to wersja 139KM czyli KR
to moze wymien co dokladnie masz na mysli pisząc ze wszytko, o czyms chyba jednak zapomniales skoro gasnieFosGate pisze:powiem ze wszystko bylo wymeinieane
wszystkie filtry, plyny, swiece, kable WN, Silik krokowy, akumulator <lol>, sluchaj jestem elektrykiem mam warsztat ale do hu......a niemoge dojsc co jest.... :/ moze jakies czyjniki w glowicy ale niewiem ktory czyjnik jest do czego tylko wiem ktoy jest do oleju tak ;/
- Ma gadane
- Kontakt:
Silnik typu KR nie ma silniczka krokowego, tam jest k-jetronik, wtrysk mechaniczny sterownay podciśnieniem (drozenklappa). Za odpalanie zimnego silnika służy 5 wtryskiwacz i termiczny sterownik ciśnienia paliwa przy loku paliwa, nad cięgnami skrzyni biegów. Sprawdź szczelność wężyków podciśnienia, sprawdź 5 wtryskiwacz, sprawdź ten sterownik.
Reballing układów BGA!
Naprawy konsol XBOX, PS3, laptopów oraz wszelkich urządzeń z układami BGA!
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie wiem czy dobrze, mój ojciec jeździ paskiem B3 na 1.8 DOHC 16V typ KR z 90 roku. Tam na bank nie ma silniczka krokowego, nie ma katalizatora ani sondy Lambda. Sterowanie obrotami silnika reguluje się poprzez śrubkę przy przepustnicy w kolektorze ssącym oraz przez śrubkę w mikserze paliwa na filtrze powietrznym i jest to regulacja CO2.
Reballing układów BGA!
no to wsumie nie jest siliczek krokowy tylko ten sterownik zapomnialem jak to saie tam nazywa pozadnie....a co ddo lambdy to na 100000% niema nie robcie ze mnie lama:p ja stawiam na ten strownick 102 co jest pod deska kolo bezpiecznikow zobaczymy na dniach bede mial takie cos na przelozenie:]
mialem dokladnie ten sam objaw w kr-ce tylko ze moj jezdzil na gazie odpalalem na benzynie i musialem od razu przejsc na gaz bo nie trzymal obrotow po lekkim rozgrzaniu juz bylo dobrze ale do samego konca tzn do sprzedazy nie wiedzialem co bylo przyczyna i nikt mi niemogl pomoc
a jesli chodzi o katalizator, silniczek krokowy, sonda i inne ciekawe wynalazki to sa rozne wersje tych modeli jedne to maja inne nie wiec nie ma co sie klocic kto ma racje
a jesli chodzi o katalizator, silniczek krokowy, sonda i inne ciekawe wynalazki to sa rozne wersje tych modeli jedne to maja inne nie wiec nie ma co sie klocic kto ma racje
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images11.fotosik.pl/36/a966512880892d3b.jpg[/img][/url]
Smierc jezdzi szybko, ale ja jezdze szybciej.
MastaH Team :wink:
Smierc jezdzi szybko, ale ja jezdze szybciej.
MastaH Team :wink: