Problem z temperaturą i wyciek płynu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z temperaturą i wyciek płynu
Witam !!
Mam problem z dziwnymi skokami temperatury, jak jadę to utrzymuje się na poziomie pomiędzy 80 a 90 stopni.
Lecz jeśli tylko stanę w jakimś korku (i nie jest to żaden gigantyczny korek) to temperatura bardzo szybko skacze do 110. Nie jest to raczej normalne zachowanie, lecz nie wiem co może być przyczyną. Dodam jeszcze, że mam lekki wyciek płynu tylko za Chiny nie mogę go zlokalizować.
Z olejem mam wszystko OK, korek od zbiorniczka wymieniałem i nadal to samo. Co może powodować takie zachowanie ??? Walnięty termostat ?? Czy może to być jakiś problem z pompą ?? Z góry dzięki za pomoc
Mam problem z dziwnymi skokami temperatury, jak jadę to utrzymuje się na poziomie pomiędzy 80 a 90 stopni.
Lecz jeśli tylko stanę w jakimś korku (i nie jest to żaden gigantyczny korek) to temperatura bardzo szybko skacze do 110. Nie jest to raczej normalne zachowanie, lecz nie wiem co może być przyczyną. Dodam jeszcze, że mam lekki wyciek płynu tylko za Chiny nie mogę go zlokalizować.
Z olejem mam wszystko OK, korek od zbiorniczka wymieniałem i nadal to samo. Co może powodować takie zachowanie ??? Walnięty termostat ?? Czy może to być jakiś problem z pompą ?? Z góry dzięki za pomoc
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sam czujnik to około mysle max 25zł, wymiana jest bardzo prosta , jesli wolisz zeby ktos to zrobił to mysle ze wymiana nie powinna przekroczyć 20zł choc i tak to dużo by było. oczywiscie jezeli byłoby tylko to. skoro podejrzewasz ze to cos innego to znaczyze wentyaltor powyzej 90 stopni chodzi????? bo raczej było by to dziwne ze chodzi a i tak sie grzeje tak bardzo. stan płynu ok??
zależy do jakiego tyle kosztujeSteryd126 pisze:sam czujnik to około mysle max 25zł, wymiana jest bardzo prosta , jesli wolisz zeby ktos to zrobił to mysle ze wymiana nie powinna przekroczyć 20zł choc i tak to dużo by było. oczywiscie jezeli byłoby tylko to. skoro podejrzewasz ze to cos innego to znaczyze wentyaltor powyzej 90 stopni chodzi????? bo raczej było by to dziwne ze chodzi a i tak sie grzeje tak bardzo. stan płynu ok??
bo do mojego 60zł
więc nie 25
a i jeszcze coś u mnie się załącza wentylator przy jakiś 96stopniach
[ Dodano: 26 Sty 2007 18:43 ]
jakby się załączał przy 90 stopniach to u mnie by chodził cały czas
bo u mnie trzyma 90stopni jak pewnie u większości Kolegów
coś tu kolega troszke kręci
[ Dodano: 26 Sty 2007 18:43 ]
jakby się załączał przy 90 stopniach to u mnie by chodził cały czas
bo u mnie trzyma 90stopni jak pewnie u większości Kolegów
coś tu kolega troszke kręci
Ostatnio zmieniony pt sty 26, 2007 19:46 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
po samym wskażniku to można napewno idalnie okreslic temp. ja tu sie nie sprzeczam o 3 stopnie tylko skoro grzeje sie do 110 stopni to chyba dziwne prawda??? i raczej to wina czujnika o sam wentyaltor rzadziekj sie psuje. czy nie jest tak??? przciez napiasłem ze "coś koło 90stopni" bo termometru w oku nie mam .
- Paweł Marek
- V.I.P.
brukselek przyuważ najpierw (przy zapalnonym silniku na postoju) przy jakiej temperaturze włącza się wentylator od chłodnicy i czy w ogóle sie włącza (nie czekaj więcej jak do 120 stopni)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.