Brak dzialania na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak dzialania na benzynie
Witam wszystkich byl juz podobny temat ale nie moge go znalesc a mianowicie jak w temacie mam MK2 i nie dziala na benzynie tzn czasami chodzi ale zadko jak jade przelaczam na benzyne i tak jak by paliwa nie dostawal a na gazie wsystko ok chodzi ostatnio zmienialem gume pod wtryskiem lacxzaca w trysk i kolektor dolotowy a mam silnik 1.8 8 V GT wersje na jednopunkcie i co to moze byc jeden kolega z forum podsunal mi ze w benzynie moze byc woda ale raczej nie skoro teraz sa mrozy i czasami na benzynie dziala ale jak zmienielm ta gume moze cos pochraznilem ostatnio zauwazylem jak scignalem obudowe od filtra powietrza i wycignalem filtr ze na gazie jest wszytsko ok a jak przelaczyl braciak na benzyne a ja patrzylem tam gdzie filtr powietrza to chodzil dobrze do momentu jak sie klapka zamknela chyba od cieplego poeiwtrza i tak jak by go dusilo ale moze jescze cos zle podlaczylem po wymianie tej gumy bo tam na obufdowie wtrysku z tylu sa dwa wezyki gumowe z powietrzem jeden jes6t od powietrza a drugi nie wiem od czego ale moze je odwrotnie podlqaczylerm sam juz nie wiem co mzoe byc wczesniej tylko wlaczylem z gazu na benzyne i rakieta teraz mul prosze o pomoc
VW GOLF II TO CO CIESZY I CO KACHAM NAJBARDZIEJ
MOze pompa paliwowa???
Słyuchaj ja tez jezdze na gazie i miałem to samo ale przyczyną było to, że w baku miałem mniej niz połowę wahy, a podczas jazdy na gazie pompa i tak pracuje więc jeżeli było mało wahy to mogła się zatrzeć, albo częściowo przestała działać. u mnie było tak, że pompa działała ale kiepsko i mozna to sprawdzić. Trzeba wejść na benzynce na wyższe obroty, jeżeli będzie tracił moc tzn ze prawdopodobnie pompa nie podaje odpowiedniej ilości paliwa!
Pozdro!
Pozdro!
jeden węzyk podłączasz do wtrysku a drugi idzie do filtra powietrza.ramzes583 pisze: obufdowie wtrysku z tylu sa dwa wezyki gumowe z powietrzem jeden jes6t od powietrza a drugi nie wiem od czego ale moze je odwrotnie podlqaczylerm
a przypadkiem nie odpinałeś przy filtrze powietrza takiego zaworka i go z powrotem nie podłączyłeś?
nie odpinalem ale odpinal przy wtrysku i powiem tak jak daje gazu na biegu jalowlym to ronzie jest wskoczy na obropty i zarz gasnie wciskam szybko pedla gazu i znowu w skakuje i tak caly czas a pompa jest raczej dobra bo jak wymienaielm gume pod wtrsyuskiem odkrecilem przewody paliwoe i wlczylem zpalon to benzyna lala sie strumieniem ze szok wiec co mzoe byc jescze zresteuje kompa ale watpie ze to cos daluckash pisze:jeden węzyk podłączasz do wtrysku a drugi idzie do filtra powietrza.ramzes583 pisze: obufdowie wtrysku z tylu sa dwa wezyki gumowe z powietrzem jeden jes6t od powietrza a drugi nie wiem od czego ale moze je odwrotnie podlqaczylerm
a przypadkiem nie odpinałeś przy filtrze powietrza takiego zaworka i go z powrotem nie podłączyłeś?
[ Dodano: 29 Sty 2007 14:52 ]
Odlaczylem komnputer na 10 minut i nic dalej lipa i jescze jedno jest nie ma wolnych orbotow jak jest zimny a jak sie nagrzeje trzyma pieknie obroty na 1000 tys co to mzoe byc ze nie dzial na benzynie jak powuienien i jak ustawic obroty zeby byly tak jak wczensiej ze bylo wsyztsko ok pomocy juz mam dosc
[ Dodano: 04 Lut 2007 23:26 ]
Panowie pomozcie jutro bede wycigal pompe paliwowa i zobacze czy filtrer nie jest zatkany i przeloze te dwie rurki odwrotnie
VW GOLF II TO CO CIESZY I CO KACHAM NAJBARDZIEJ