ktoredy przewody

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zelek 1987
Mały gagatek
Mały gagatek

ktoredy przewody

Post autor: zelek 1987 » pt lut 02, 2007 11:05

mam problem chce podlaczyc alarm o wszystkich przewodach juz wiem jak je podlaczyc i co i jak jednak pozostaje prooblem jak przeciagnac przewody ze srodka auta pod klape silnika ???
i gdzie dokladnie znalesc rzewod laczocy cewke zaplonu ze stacyjka??? za pomoc z gory dziekuje

Awatar użytkownika
hudy
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: hudy » pt lut 02, 2007 11:16

w grodzi pomiędzy silnikiem a kabiną jest otwór przez który przechodzi wiązka na silnik, przeciśniesz tamtędy spokojnie jeszcze kilka kabelków. a co do cewki to chcesz zrobic odcinke? zrób pod kierownicą, podepnij kontrolke do masy a szpilką szukaj w wiązce pod kierą kabelka na którym plus nie gaśnie przy odpalaniu, jego tniesz, pamietam jak braciak (alarmowiec) mi tłumaczył :helm:

jest mondeo....
było mondeo ghia
była cordoba gls
był golf gt
była vectra gt

zelek 1987
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zelek 1987 » pt lut 02, 2007 13:38

hudy pisze:w grodzi pomiędzy silnikiem a kabiną jest otwór przez który przechodzi wiązka na silnik, przeciśniesz tamtędy spokojnie jeszcze kilka kabelków. a co do cewki to chcesz zrobic odcinke? zrób pod kierownicą, podepnij kontrolke do masy a szpilką szukaj w wiązce pod kierą kabelka na którym plus nie gaśnie przy odpalaniu, jego tniesz, pamietam jak braciak (alarmowiec) mi tłumaczył :helm:

to nie takie proste nie chca mi sie zmiescic przewody rozebralem wszystko i juz zalamuje rece bo nie wiem juz ktoredy mozna je puscic moze ktos zna jakis sposob????

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt lut 02, 2007 18:59

nie wiem jaki masz alarm ale do zwykłego podciągasz do komory silnikowej tylko dwa kable , jeden to wyłącznik klapy silnika a drugi to syrenka , chyba ze masz alarm taki jak FOX gdzie syrenka jest z całą centralką , ale i tak masz co najmniej dwie wolne przelotki , wyglądają jak zaslepki gumowe . Wystarczy tylko drut stalowy sztywny przebijasz gume i wpychasz, drut zawsze gdzieś wyjdzie, pchasz od strony komory silnikowej do środka auta , a co sie tyczy odcięcia cewki zapłonowej to nie masz kabli do niej w środku auta , za to masz kabel do wzmacniacza zapłonu , jest to kabel czarny , jesli go przetniesz to nie masz nic , nawet kontrolek . Chodzi mi o kabel czarny przy stacyjce ale to kazdy złodziej zna, lepiej zrobić odcięcie pompy paliwa

rajkas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rajkas » pt lut 02, 2007 21:26

za skrzynko bezpiecznikow masz zaslepke do komory silnika tylko trudno troche przepchac tam kable, niewiem jak tam u ciebie to wyglada

zelek 1987
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zelek 1987 » pt lut 02, 2007 23:40

rajkas pisze:za skrzynko bezpiecznikow masz zaslepke do komory silnika tylko trudno troche przepchac tam kable, niewiem jak tam u ciebie to wyglada
jutro bede kombinowal dalej jezeli tylko pogoda pozwoli:) jakos sie przedostane do silnika dzis obejrzalem dokladnei cala scianke i nie znalazlem przelotek pewnie trzeba od strony silnika zdjac taka plastikowa oslone????

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”