serwo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
serwo
mk 3 1,4 abd czy rurko plastikowo która łonczy serwo z kolektorem dolotowym morze dostawać się lewe powietrze i jak to sprawdzic z gury dzieki
GOLF 3 rządzi!!:D:D;];] <rulez>
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
stonefree pisze:Jak najbardziej może. A sprawdzic to jedynie naginając rurke w miejscu łączeń i oglądająć, czy nie ma jakiejś szczeliny, ewentualnie słuchać,czy nie syczy i silnik nie zaczyna szarpać. Sprawdź też serwo - wcikasz kilka razy hamulec i trzymając go odpalasz silnik - pedał musi zostać "wciągnięty".
[ Dodano: 22 Lut 2007 16:02 ]
a czy morzna wyjońć końcufke z serwa do sprawdzenia i nienarobić żadnej komedji
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
dzieki bo tylko mi to zostało do sprawdzenia pisze otym bo od dwucz lat walcze z drganiem silnika na wolnych obrotach w środku wszystko mi drży niby wszystko sprawdziłem obroty mam prawidłowe gume pod wtryskiem wymieniłem aniewiem czemu tak sie dzieje jedynie lewe powietrze ale skond poratuj
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
brzezi1000, A z zapłonem wszystko jest ok? Tak mi przychodzi do głowy z autopsji ... miałem samochod po dzwonie.Drgania były nie do wytrzymania. Wymianiałem poduszki pod silnikiem, próbowałem je luzować, przesuwać silnik na poduszkach.Dopiero odciecie i przespawanie "łapy" o 5 mm dalej ( przesunięte mocowanie poduszki ) zakończyło hece z wibracjami. No ale silnik pracował równo, poprostu drgania się przenosiły...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
lewe powietrze zazwyczaj powoduje niestabilne ale raczej zwiększone obroty...brzezi1000 pisze:podejrzewam lewe powietrze bo jakby silnik siedziałsztywno w łapach to drgania były by cały czas a umnie jest to nie regularnie jak sie uporam to dam znać
serwo może dawac lewe powietrze - czy jest różnica w obrotach jak wciśniesz hamulec ?
ustawiałeś już zapłon, tylko nie "na słuch" czy "nos" tylko z blokowaniem kompa i przy użyciu lampy stroboskopowej ?
czy jest jakaś różnica czy silnik jest zimny czy ciepły ? ile mają świece ? zaglądałeś pod kopułkę i na palec ? patrzyłeś czy nie ma przebic na kablach ?
TDPower