Podłączenie siłownika do zamka w tylnej klapie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrkowalewski
- Nowicjusz
- Kontakt:
Podłączenie siłownika do zamka w tylnej klapie
Witam,
W mojej 4-ce nie działa central na tylna klapę. No to rozebrałem plastiki i patrzę że w klapie nie ma wogule siłownika.
Czy ktoś ma patent jaki siłownik i jak zamocować, żeby otwierał i zamykał mechanizm który normalnie przesuwa się za pomocą kluczyka.
A przy okazji jak niedziała lampka w bagażniku to u mnie były zaśniedziałe styki własnie w zamku. Jeszcze tego nie naprawiłem ale napewno trzeba zamek uszczelnić tak aby szczelinami na około zamka nie przedostawała się zadna woda do wnętrza klapy no i do zamka. Bo ocynk to i może jest ale czy od srodka też??
U mnie jak sie spojrzy na klape od środka to rdzewka pomału robi swoje. Rocznik 98
Pozdr.
PiotrK.
W mojej 4-ce nie działa central na tylna klapę. No to rozebrałem plastiki i patrzę że w klapie nie ma wogule siłownika.
Czy ktoś ma patent jaki siłownik i jak zamocować, żeby otwierał i zamykał mechanizm który normalnie przesuwa się za pomocą kluczyka.
A przy okazji jak niedziała lampka w bagażniku to u mnie były zaśniedziałe styki własnie w zamku. Jeszcze tego nie naprawiłem ale napewno trzeba zamek uszczelnić tak aby szczelinami na około zamka nie przedostawała się zadna woda do wnętrza klapy no i do zamka. Bo ocynk to i może jest ale czy od srodka też??
U mnie jak sie spojrzy na klape od środka to rdzewka pomału robi swoje. Rocznik 98
Pozdr.
PiotrK.
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja tam mam centralny fabryczny w tylniej klapie...
A ocynk powinien być i od środka... ale wogóle jakim sposobem woda dostaje ci się do środka... Musisz mieć coś nieszczelne...
A ocynk powinien być i od środka... ale wogóle jakim sposobem woda dostaje ci się do środka... Musisz mieć coś nieszczelne...
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
- szczeniak
- Mały gagatek
- Kontakt:
pewnie przecieka plyn spryskiwacza tylnej klapy, czesto leje sie na laczeniu wezyka wlasnie w klapie co powoduje pozniejsza rdzawke i dostaje sie tez do zamka przez co mikrostyki koroduja, ale to inna bajka
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/164379.html][img]http://images.spritmonitor.de/164379.png[/img][/url]
- piotrkowalewski
- Nowicjusz
- Kontakt:
Może ten płyn od spryskiwacza też się przedostaje, ale moim zdaniem przedewszystkim woda dostaje się szczelinami które są dookoła zamka! Jak włożysz głowę do wnętrza klapy(po sciagnieciu plastikowej zabudowy:-) ) to widać b.dobrze prześwity na lewo i prawo od zamka. A przecież na tylną klape zawsze leci najwiecej brudu czy wody... A woda przejdzie sobie kazdą szczeliną. Chyba że piszę bzdury i przesadzam a leje sie płyn od spryskiwacza.regitmc pisze:Ja tam mam centralny fabryczny w tylniej klapie...
Jak by niebyło rudy działa - sprawdz i u siebie
[ Dodano: 23 Lut 2007 11:58 ]
Jest, jest..... Mam zdjecia no i widać. Mały w miarę płaski siłownik podczepiony pod wkładkę zamka. I tutaj jest różnica! a mianowicie na końcu wkładki jest plastikowy pierścień do którego jest podczepione ciegno siłownika. I na koniec mam pytanko:Boogie pisze:?????? Jak nie, jak tak.Street Fighter pisze:Chyba w żadnej 4-ce nie ma fabrycznie centralnego zamka w tylnej klapie...piotrkowalewski pisze:W mojej 4-ce nie działa central na tylna klapę. No to rozebrałem plastiki i patrzę że w klapie nie ma wogule siłownika.
Czy ten ala pierścień można kupić czy trzeba wymienić całą wkładkę.??
Pozdrawiam
[ Dodano: 16 Mar 2007 12:20 ]
Witam,szczeniak pisze:pewnie przecieka plyn spryskiwacza tylnej klapy, czesto leje sie na laczeniu wezyka wlasnie w klapie co powoduje pozniejsza rdzawke i dostaje sie tez do zamka przez co mikrostyki koroduja, ale to inna bajka
Zaobserwowałem i rzeczywiście cieknie jak cholera, ile razy sie odpali spryskiwacz. Masz moze jakis pomysł jak to uszczelnić?
Myślę, że poprostu włożyć jedno w drugie na silikon....
Pozdr.
Piotr