"branie oleju "
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
"branie oleju "
Czy mocno okopcony na czarno wydech może byc oznaka , ze silnik zaczyna brac olej. Jakie sa wtedy koszty ewentualnego remontu przy silniku 1,6 PN
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
hmm benzyniak.... nie koniecznie, jezeli chcesz sprawdzic czy auto bierze duzo oleju, to juz od jakis 3,200 rpn powinno widać niebieską chmure... a moge wiedziec jaki olej ?? syn polsyn, min??
------------Regeneracja N75 do silnika 1Z-------------WARSZAWA------------
Tel. pięć zero pięć sześć jeden osiem sześć pięć sześć.
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czarny dym to objaw raczej zlej mieszanki , z oleju mamy niebieski dym ktory najczesciej
wydostaje sie przez stwardniale uszczelniacze (zaworowe) , aby upewnic sie ze silnik nie bierze oleju przez pierscienie mozemy zmierzyc cisnienie i zrobic probe olejowa , po prawidlowym cisnieniu weliminujemy wtedy przedostawanie sie oleju przez pierscienie na tlokach
no i sprawdzmy czy nie ma gdzies wyciekow z silnika bo moze sie okazac ze silnik nie bierze oleju tylko go gubi
Pozdrawiam
wydostaje sie przez stwardniale uszczelniacze (zaworowe) , aby upewnic sie ze silnik nie bierze oleju przez pierscienie mozemy zmierzyc cisnienie i zrobic probe olejowa , po prawidlowym cisnieniu weliminujemy wtedy przedostawanie sie oleju przez pierscienie na tlokach
no i sprawdzmy czy nie ma gdzies wyciekow z silnika bo moze sie okazac ze silnik nie bierze oleju tylko go gubi
Pozdrawiam
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
a wic zprawdz tak jak kolega mowi sprezanie, wtedy ocenisz stan pierscieni, najprawdopodbnij sa to uszczelniacze zaworowe, koszt wymiany z robocizna ok. 350 zł, u mnie tez mineralnego brał duzo oleju ok, 0,7 na 500 km, po wymianie odczuwalna jakby lepsza moc, i duzoooo mniejsze kopcenie. Zalecałbym Tobie wymiane gumek oraz wymiane oleju z domieszka ceramizatorsa, ktory usprawnia prace tłokow.
widzę że chyba zacznie funkcjonować mój przyrząd (jest na razie pod moimi postami)Przybek pisze:wymien sobie uszczelniacze sam prosta sprawa cena uszczelniaczy kolo 15 zl + uszczelka pod glowice no i troszke pracy
jak chcesz to pokaze ci przyzad do zdejmowania sprezyn , kolega z forum dal mi opis i fotke
Pozdrawiam
heh możesz Przybek zrobić opis dla macccieja jak masz coś do dodania
to napisz, wszystko sie przyda
nie wiem czy napisałem Ci że ten przyrządzik może służyć zarówno jak
głowicę zdejmiesz jak i bez jej zdejmowania
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak pisales ze mozna bez zdejmowania , ale lepiej chyba ja zdjac przy okazji mozna zerknoc w jakim stanie mamy zawrki i w razie potrzeby dotrzec je na paste
a tak apropo taki przyzad tez wymyslilem jakies 6-7 lat temu tyle ze moj ma dodatkowy przegob i wiecej otworkow a byl mi potrzebny bo zajmowlem sie regeneracja glowic kika lat i byl uniwersalny do wszystkich typow glowic
Pozdrawiam
a tak apropo taki przyzad tez wymyslilem jakies 6-7 lat temu tyle ze moj ma dodatkowy przegob i wiecej otworkow a byl mi potrzebny bo zajmowlem sie regeneracja glowic kika lat i byl uniwersalny do wszystkich typow glowic
Pozdrawiam
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
Przybek pisze:wymien sobie uszczelniacze sam prosta sprawa cena uszczelniaczy kolo 15 zl + uszczelka pod glowice no i troszke pracy
Czy oby wyminic gumki na zaworach trzeba głowice zdejmowac :] chyba pokrywe zaworów