Jak zdjac przedni zderzak?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zdjac przedni zderzak?
WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH!MAM PYTANKO JAK ODKRĘCIĆ PRZEDNI ZDERZAK GDZIE MA ON UMIEJSCOWIONE MOCOWANIA. Z GORY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŻ
Ostatnio zmieniony czw mar 08, 2007 21:24 przez zieluh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Sciagasz grill (jest na spinki od gory i od dolu, chyba po 4), potem zobaczysz od gory wkrety (chyba 5), od spodu zderzaka rownolegle tez masz wkrety, wystarczy sie schylic, potem odpinasz spinki z nadkoli (te ktore za spiete do zderzaka), potem zderzak ciagniesz do przodu (po bokach jest wsuniety w mocowania, wiec musisz go z nich wysunac) i po sprawie. Montaz w odwrotnej kolejnosci.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
Ostatnio zmieniony czw mar 08, 2007 21:20 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- VW Baron
Kierunki i blendy to lepiej zdjac (trwa to sekundy) bo i tak same wypadna przy sciaganiu.. odkrecenie halusow to tez nie problem..Paweł Marek pisze:I przed wyciągnięciem wypiąć wtyczki od kierunków i halogenów
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Nie trzeba.ku_bi pisze:no i pamietaj by od nadkoli lub dokładki zderzaka odkrecic kierownice powietrze (jesli jeszcze sa)
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Ja nic nie odkrecam i nic nie mam polamane Kierownica powietrza siedzi gdzie jej miejsce.ku_bi pisze:kierownice powietrza przykrecone sa do dokladki zderzaka i nadkoli, wiec trzeba odkrecic, chyba ze chce sie je polamac
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
byc moze w tylnej czesci nie masz jej przykreconej, prawidłowo jest dokrecona z przodu do dokładki zderzaka a z tyłu do wewnetrznego nadkola, wiec jak sciagnac zderzak bez odkrecania skoro trzyma sie nadkolaGitner pisze:Ja nic nie odkrecam i nic nie mam polamane Kierownica powietrza siedzi gdzie jej miejsce.ku_bi pisze:kierownice powietrza przykrecone sa do dokladki zderzaka i nadkoli, wiec trzeba odkrecic, chyba ze chce sie je polamac
Pozdro
Gitner
-
- VW Baron
Zderzak zderzakiem, nadkole nadkolem. Opis jest wyzej, wg niego sciagam zderzak. Jutro zreszta porobie fotki, moze wszystko sie wyjasni.ku_bi pisze:byc moze w tylnej czesci nie masz jej przykreconej, prawidłowo jest dokrecona z przodu do dokładki zderzaka a z tyłu do wewnetrznego nadkola, wiec jak sciagnac zderzak bez odkrecania skoro trzyma sie nadkola
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
wiec te 2 plastiki - osłony kierownicy powietrza łączą pod spodem zderzak z nadkolem i trzeba ja odkrecic, inna sprawa ze wiele mk3 jest powypadkowych lub tez mogly sobie ot wypasc od jazdy po dziurach i nie wszystko jest skrecone jak ma bycGitner pisze:Zderzak zderzakiem, nadkole nadkolem. Opis jest wyzej, wg niego sciagam zderzak. Jutro zreszta porobie fotki, moze wszystko sie wyjasni.ku_bi pisze:byc moze w tylnej czesci nie masz jej przykreconej, prawidłowo jest dokrecona z przodu do dokładki zderzaka a z tyłu do wewnetrznego nadkola, wiec jak sciagnac zderzak bez odkrecania skoro trzyma sie nadkola
Pozdro
Gitner
wiec nie kazdy mk3 ma kazda srubke wkrecona, ale zakładac nalezy ze ma wiec autorowi tematu radze sprawdzic czy ma tak jak radzę