rozrząd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rozrząd
Witam Forumowiczów
Mam pytanko odnośnie rozrządu w mk3. Nadszedł czas wymiany paska, ale w związku z tym że jestem kompletnie zielony w tym temacie chciał by zapytać czy jeszcze coś oprócz paska należy wymienić (jakieś napinacze itp). Mój golfik to mk3 z końca 94roku (pierwsza rejestracja 95), silnik 1,8 ; abs; klima; wspomaganie; 3 drzwi;
Przepraszam za lamerskie pytanie ale tak jak wspomniałem jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o naprawy i serwisowanie aut, tak więc proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Mam pytanko odnośnie rozrządu w mk3. Nadszedł czas wymiany paska, ale w związku z tym że jestem kompletnie zielony w tym temacie chciał by zapytać czy jeszcze coś oprócz paska należy wymienić (jakieś napinacze itp). Mój golfik to mk3 z końca 94roku (pierwsza rejestracja 95), silnik 1,8 ; abs; klima; wspomaganie; 3 drzwi;
Przepraszam za lamerskie pytanie ale tak jak wspomniałem jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o naprawy i serwisowanie aut, tak więc proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Dzięki Wam bardzo za odpowiedzi. Jak zię wykuruje z grypy ruszam na zakupy.
A jeszcze jedno. Czy są jakieś polecane firmy jeżeli chodzi o paski i napinacz? Czy poprostu iść do sklepu i brać co mi da sprzedawca?
Pozdrawiam
A jeszcze jedno. Czy są jakieś polecane firmy jeżeli chodzi o paski i napinacz? Czy poprostu iść do sklepu i brać co mi da sprzedawca?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt mar 09, 2007 13:36 przez antos, łącznie zmieniany 1 raz.
No i pojawił się kolejny problem. Zacząłem rozglądać się za częściami na stronie intercarsu. No i nie wiem jaki silnik mam tzn czy zwykły 1,8 czy jakiś 1,8 syncro (1HX1). O co tu chodzi? No i drugie pytanko. Czy biorąc zestaw pasków klinowych będe miał komplet pasków o których mówiliście? (wspomagania, pompy itd).
syncro to wersja z napędem 4x4, masz zwykły 1,8antos pisze:No i pojawił się kolejny problem. Zacząłem rozglądać się za częściami na stronie intercarsu. No i nie wiem jaki silnik mam tzn czy zwykły 1,8 czy jakiś 1,8 syncro (1HX1). O co tu chodzi? No i drugie pytanko. Czy biorąc zestaw pasków klinowych będe miał komplet pasków o których mówiliście? (wspomagania, pompy itd).
TDPower