Po wymianie rozrządu problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie rozrządu problemy
Po wymianie rozrządu problemy: odczuwalny spadek mocy, czarny dym przy jeździe jak się troche przygazuje, świeci się cały czas kontrolka ESP, i w dodatku powyżej 2000 obrotów pojawia się syczenie w kabinie i to chyba z nawiewu na szybę przednią. Po prostu masakra. Nie był jeszcze ustawiany kąt wtrysku. Jakieś pomysły?
przestawiony moment wtrysku na pompie - macher pomieszał przy wymianie rozrządu. Do ponownego ustawienia.wraw pisze:odczuwalny spadek mocy, czarny dym przy jeździe jak się troche przygazuje
nie gmerał czasem przy kabelkach? - objaw wskazuje na czujnik lub pompę - najprosciej to pod kompa podpiąć i będzie wiadomo.wraw pisze:świeci się cały czas kontrolka ESP
ustalić skądwraw pisze:i w dodatku powyżej 2000 obrotów pojawia się syczenie w kabinie
[ Dodano: Sob Mar 10, 2007 11:46 am ]
camels pisze:móglbys jeszcze napisac jaki jest silnik.?
jak z tego wynika dieselAuto: Golf IV Variant 1,9
Robił super mechanik teścia, który nigdy się nie pomylił. Oczywiście dostanie auto do poprawki.
[ Dodano: 10 Mar 2007 21:38 ]
dzięki za pomoc, jak już wszystko mi zdiagnozują i naprawią to opiszę co było
[ Dodano: 15 Mar 2007 10:00 ]
Syczenie w kabinie, o którym pisałem, było spowodowane złym zamocowaniem układu dolotowego powietrza, zapinka się wyrobiła i puszczała. Reszta objawów zniknęła po ustawieniu początku wtrysku. Kontrolka ESP też przestała świecić. Njciekawsze jest to, że komputer wykrył, że poprzednio rozrząd był przestawiony o jeden ząbek. Dopiero przy tej wymianie wrócił do prawidłowej pozycji.
[ Dodano: 10 Mar 2007 21:38 ]
dzięki za pomoc, jak już wszystko mi zdiagnozują i naprawią to opiszę co było
[ Dodano: 15 Mar 2007 10:00 ]
Syczenie w kabinie, o którym pisałem, było spowodowane złym zamocowaniem układu dolotowego powietrza, zapinka się wyrobiła i puszczała. Reszta objawów zniknęła po ustawieniu początku wtrysku. Kontrolka ESP też przestała świecić. Njciekawsze jest to, że komputer wykrył, że poprzednio rozrząd był przestawiony o jeden ząbek. Dopiero przy tej wymianie wrócił do prawidłowej pozycji.