[MK4] Dioda na tapicerce drzwi kierowcy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ziomek1988
- Użytkownik
- Kontakt:
Dzięki kolego wiem o co chodzi w tym lutem tylko chciałem się upewnić że tam może twkwić przyczyna
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59ff7eee66697ba2.html][img]http://images44.fotosik.pl/291/59ff7eee66697ba2.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=269407][b][size=150]Golf Generation - kliknij i oceń[/size] [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=269407][b][size=150]Golf Generation - kliknij i oceń[/size] [/b][/url]
Najlepszy sposobem żeby sprawdzić ,co jest przyczyna to chyba jest podpięcie się pod Vag'a . Wtedy będziesz wiedzieć na pewno co jest nie tak jeśli pokaże że zamek drzwi kierowcy, to właśnie tam będzie zimny lut.
TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 viewtopic.php?f=&t=362930" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam wszystkich serdecznie. Podobnie jak inni mam problem z zamkiem centralnym. Gdy zamykam go z pilota to wszystkie drzwi się zamykają , oprócz tylnych lewych. Natomiast gdy je otwieram z pilota to te tylne lewe drzwi się zamykają. dodam że gdy zamykam drzwi z kluczyka to wszystko jest ok. Będe wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.
W moim tez nie swieci dioda za jednym przekreceniem kluczyka ale jak myslicie ze zamek w drzwiach pasazera otwiera ale nie zamyka auta :mikrostyk ,zimny lut czy cos innego ?
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 18:40 przez gatokane, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam pytanie, na które nie mogę znaleść odpowiedzi w internecie, więc może będziecie mi w stanie pomóc, abym wiedziała cokolwiek zanim oddam go do eletryka.
1- nie działa mi autoblokada wewnętrzna
2- samochód jest kombi , ma centralny zamek, ale gdy otwieram drzwi bez wzgledu z której strony to tylna klapa nie otwiera się. Jeśli chcę ją otworzyć, muszę zamknąć samochód i pójść do klapy, przekręcić kluczyk, a wtedy ją otworzę ją wraz ze wszystkim drzwiami, więc w tę stronę działa w drugą nie, tylko otwierają się wszystkie okna tak jakbym za długo trzymała kluczyk w zamku.
Co może być powodem tych dwóch usterek? Na jakie koszty muszę się nastawić?
Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi.
1- nie działa mi autoblokada wewnętrzna
2- samochód jest kombi , ma centralny zamek, ale gdy otwieram drzwi bez wzgledu z której strony to tylna klapa nie otwiera się. Jeśli chcę ją otworzyć, muszę zamknąć samochód i pójść do klapy, przekręcić kluczyk, a wtedy ją otworzę ją wraz ze wszystkim drzwiami, więc w tę stronę działa w drugą nie, tylko otwierają się wszystkie okna tak jakbym za długo trzymała kluczyk w zamku.
Co może być powodem tych dwóch usterek? Na jakie koszty muszę się nastawić?
Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi.
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
koledzy pomóżcie.... walczę z zamkiem drzwi tylnych w moim golfie iv od 2 dni objawy miałem takie ze nie działało oświetlenie i nieraz po zakluczeniu drzwi przyciskiem od środka odskakiwały po zamknieciu i były odkluczone roebrałem cały zamek i płytka wyglada ok sprawdzałem miernikiem wszedzie jest przejscie mikrostyk działą a wciąż nie działa oswietlenie co może być przyczyna?? czy jak zrobie mostek (zewrę) między przewodami we wtyczce zamka które idą na mikrostyk od oświetlenia to powinno się zapalić oświetlenie?? proszę pomóżcie
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
dziwne zachowanie
Witam przepraszam jesli nie doczytalem ale nie moge nigdzie znalesc odpowiedzi na dziwne zachowanie moich zamkow. a mianowicie podlaczalem ostatnio sterownik do centralnego zamka niby wszystko pieknie ale kiedy na pilocie naciznelem zamykanie to zamyka mi tylko bagaznik . z kluczyka gdy probuje zamknac drzwi to zamyka tylko jedne . jak zamykam z pilota to widac i slychac jak zamki sie chowaja ale po sekundzie rygle wyskakuja z powrotem jaka moze byc tego przyczyna prosze o pomoc z gory dziekuje