nie prawdagumis18 pisze:prawdopodobnie zapowietrzony układ a sprawdzałeś czy masz płyn hamulcowy?
bardzo dobrze trafiłeś, pedał hamulca masz twardy jak kamień, znam tą sytuację ...kozi__jones pisze:może mi ktoś przesłać układ bezpieczników do mk2 ? może to tylko bezpiecznik ale może też przekaźnik (jest jakaś możliwość sprawdzenia przekaźnika w domowych warunkach miernikiem ? ) jakie powinno być napięcie na pompie ? i dlaczego cały czas świeci sie kontrolka ABS-u i ręcznego ( może to tylko zbieg okoliczności ) aaaaaa hamulce działają ale bardzo żałośnie (musze wykazać przy tym siłe PUDZIANOWSKIEGO zapierając sie o fotel i uda mi sie wcisnąć ok 1cm) jak by ktoś piał jakieś rysunki techniczne pompy płynu hamulcowego to bym bardzo prosił.
musisz poszukać przekaźników i bezpieczników 30A od niej,
posprawdzaj styki, bo przez bezpiecznik przechodzą duże prądy
i auto jest nie pierwszej młodości więc mogło się trochę upalić
po tylu latach użytkowania, nie znam specyfikacji każdego Golfa2
ale bezpiecznik ten i przekaźnik od pompy ABS raczej w 99% nie
jest w skrzynce bezpiecznikowej u Ciebie
jeśli już go odnajdziesz i posprawdzasz i wyjdzie że to nie to,
to problem może być faktycznie w samej pompie lub jej sterowniku,
jakby coś to taką pompę mam i oddam za dużo mniejsze pieniądze niż chcą na allegro
to niebezpieczne, pedał jest twardy jak kamień a jest zima, hamowanie trzebakozi__jones pisze:poza tym daje sie jeździć tylko spokojnie i zachowawczo bo hamuje (słabo ale hamuje)
rozpoczynać dużo wcześniej (dobrze jak wiedzisz przed sobą pojazd) , ale pomyśl
jak coś wyleci z boku albo za blisko będziesz sie trzymał to na bank nie wyhamujesz
kurcze uważaj !!!