z tego co wiem to w 1,8 NE był fabrycznie gaźnik Keihin - niestety do takiego info nie mam ...nosb pisze:Witajcie. Posiadam (a dokładniej moja rodzicielka ) Audi 80 B3 z silnikiem 1,8 NE .
Nie znam sie i nie wiem jaki tam siedzi gaznik.
Tak czy siak zastanawiałem sie własnie nad włozeniem jednopunktu ale widze ze nie ma sensu.
Problemem auta było (jest) utrzymanie wolnych obrotów. Silnik pracuje nierówno :/
Guma pod gaznikiem nowa ...
Prosiłbym o informacje o tych gaznikach na mail ppoll27 [email protected] Pogrzebe troche w tym gazniczku Dzieki z góry
Pozdrawiam.
Zmiana z gaźnika na wtrysk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
TDPower
Witam mam taki problem.
Posiadam od 2 lat golfa mk 2 1.3 benzyna/gaz na gaźniku.
Po pierwszym roku wysiadł mi silnik i postanowiłem go zamienić na 1.8 jednopunkt.
Mechanik podczas montarzu oświadczył mi że będzie musiał założyć z tamtego gażnik bo brzerubki będą mnie drogo kosztowały. Zgodziłem się, ale to niebył jedyny problem ponieważ oznajmił mi równiez że benzyny mi też nie podłączy bo niemam pompki w zbiorniku i że teras jak by mi podłączył to by mi go ciągle zalewało.
PROSZĘ O POMOC jak podłączyc benzynę i gaz tak aby mi to wszystko działało.
Posiadam od 2 lat golfa mk 2 1.3 benzyna/gaz na gaźniku.
Po pierwszym roku wysiadł mi silnik i postanowiłem go zamienić na 1.8 jednopunkt.
Mechanik podczas montarzu oświadczył mi że będzie musiał założyć z tamtego gażnik bo brzerubki będą mnie drogo kosztowały. Zgodziłem się, ale to niebył jedyny problem ponieważ oznajmił mi równiez że benzyny mi też nie podłączy bo niemam pompki w zbiorniku i że teras jak by mi podłączył to by mi go ciągle zalewało.
PROSZĘ O POMOC jak podłączyc benzynę i gaz tak aby mi to wszystko działało.
witam potrzebuję informacji o gażniku keihin jak by ktoś coś posiadał to bym prosił na [email protected]
maly
Re: Zmiana z gaźnika na wtrysk
Co do zestawu naprawczego to znalazłem w firmie eter-mot w Łomiankach. Mają tam duży wybór.Jacek_slp pisze:A na jaki można bez większych kombinacji ????
Albo przy okazji spytam o zestaw uszczelek do tego gaźnika 2e2 gdzie to można dostać bo mam problem ze znalezieniem??
Kolektor bez zmian tylko podstawke z aluminium - 3-4 h roboty Jak sie kupi dobry egzemplarz to wszystko bedzie smigac az milo, ssanie reczne tez ma plusy, bo mozna ograniczyc spalanie, poza tym weber wymaga "mniejszego i krotszego" ssania niz pierburg bo wolne obroty ma bardziej stabilne przy nizszych temp.Maćkooo pisze:Na webera - kicha , kiedys widziałem zdjecia trzeba bodaj kolektor przerabiac, cuda niestworzone. po co to komu. A nie wiadomo jak i ten weber bedzie sie sprawował .Osiagi lepsze fakt , ale ssanie gorsze , sa plusy i minusy.
jesli kogos cieszy takie grzebanie to polecam, chocby dla samego momentu obrotowego ktory jest chyba ze 2 razy wiekszy niz przy pierburgu ale faktem jest ze da sie dobrze ustawic pierburga, wiec wybor nalezy do Was
Ja zmienilem na webera z czystej ciekawosci i zastanawiam sie nad kolejnymi zmianami:P
Pozdrawiam
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]