Stukanie przy włączonej klimatyzacji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Zatem ja mam do ciebie prosbe pytanie....zupełnie zielon pisze:Napinacz wymieniałem sam
Jestem swiezo po montazu klimy w silniku 1.6 AKL i zastanawia mnie napinacz paska. Czy jest on plaski czy taki jak na zdjeciu z doklami??
Po mojemu powinien miec takie wlasnie zabki ale problem w tym ze nie moge nic na ten temat w etce znalezc.
Prosze zerknij zatem i powiedz jaka jest rolka u ciebie w napinaczu
Pozdrawiam
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kształt obudowy a dokłądnie użebrowanie (pewnie o to ci chodzi) moze byc rozny w zaleznosci od producenta. W etce nie znjadziesz takich rzeczy.
Ostatnio zmieniony sob sie 16, 2008 00:46 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak chodzi mi o to uzebrownanie. Otorz w modelu bez klimy jest bez tego czyli gladka rolkasas_gti pisze:użebrowanie
a nie wiem jak jest z klima. W etce nic na ten temat nie ma....
Zasadnicza roznica jest taka ze bez klimy pasek jest jednostronny a z klima dwostronny dlatego mam dylemat
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
zupełnie zielon, sprzęgiełko klimy można wyjąć na założonym kompresorze - kwestia jest kupienia lub pożyczenia sprzęgiełka - skoro pewny jesteś że:
1. nowy kompresor jest sprawny
2. osuszacz wymieniony
3. wyczyszczony układ
4. wymieniony napinacz
to zostaje tylko albo zagięta któraś rurka albo faktycznie to nieszczęsne sprzęgiełko
[ Dodano: Sob Sie 16, 2008 7:47 am ]
rakczek, musimy po prostu w końcu znaleźć identyczny silnik jak u ciebie i zerknąć jaki tam napinacz jest
1. nowy kompresor jest sprawny
2. osuszacz wymieniony
3. wyczyszczony układ
4. wymieniony napinacz
to zostaje tylko albo zagięta któraś rurka albo faktycznie to nieszczęsne sprzęgiełko
[ Dodano: Sob Sie 16, 2008 7:47 am ]
rakczek, musimy po prostu w końcu znaleźć identyczny silnik jak u ciebie i zerknąć jaki tam napinacz jest
-
- Mały gagatek
rakczek napinacz ten który wyjąłem był bez rowków i ten który kupiłem i założyłem (Ruville) też jest płaski.
Edit. Greg wysztkie punkty które podałeś są spełnione. W poniedziałek zadzwonie i będe jechał rozmawiać. I tak koleś z serwisu kazał mi przyjechać za 2 tyg na badanie na przegląd.
[ Dodano: 18 Sie 2008 17:05 ]
Ok. Oddałem ponownie samochód. Rozebrali kompresor. Okazało się że pękła płytka zaworowa i dlatego niby stukało. Powiedzieli mi przez telefon że przyczyną najpeniej jest jakiś zawór i ciśnienie w układzie. Mówił że raz na kilka lat zawór ten należy wymienić. U mnie był oryginalny. Wymienili zawór (jeśli ktoś będzie zainteresowany to dowiem się dokladnie jaki, chyba że jest jeden i niby wszystko ok ale jeszcze chcą go jutro sprawdzić i przed 17 mam odebrać. Płytkę w kompresorze wymienili w ramach gwaraqncji, za zawór muszę zapłacić.
Przy okazji zapytałem czy kolo pasowe i sprzęgło zostało przełozone ze starej sprężarki. Odpowiedź była negatywna.
Edit. Greg wysztkie punkty które podałeś są spełnione. W poniedziałek zadzwonie i będe jechał rozmawiać. I tak koleś z serwisu kazał mi przyjechać za 2 tyg na badanie na przegląd.
[ Dodano: 18 Sie 2008 17:05 ]
Ok. Oddałem ponownie samochód. Rozebrali kompresor. Okazało się że pękła płytka zaworowa i dlatego niby stukało. Powiedzieli mi przez telefon że przyczyną najpeniej jest jakiś zawór i ciśnienie w układzie. Mówił że raz na kilka lat zawór ten należy wymienić. U mnie był oryginalny. Wymienili zawór (jeśli ktoś będzie zainteresowany to dowiem się dokladnie jaki, chyba że jest jeden i niby wszystko ok ale jeszcze chcą go jutro sprawdzić i przed 17 mam odebrać. Płytkę w kompresorze wymienili w ramach gwaraqncji, za zawór muszę zapłacić.
Przy okazji zapytałem czy kolo pasowe i sprzęgło zostało przełozone ze starej sprężarki. Odpowiedź była negatywna.
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 17:04 przez zupełnie zielon, łącznie zmieniany 2 razy.