chce kupic Golfa Kturego Wybrac ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Hmmm..... wszystko zależy od kasy..

Post autor: Razal » ndz sie 21, 2005 08:44

A więc tak - zarówno silnik 1,6D stosowany w MkII jak i silnik 1,9D stosowany w MkIII, są to bardzo wytrzymałe silniki i potrafią kręcić wiele setek tysięcy km, wszystko zależ od tego w jakim stanie kupisz. Generalnie przychylam się do wypowiedzi Kolegi z powyższego postu że "Nie zawsze znaczy że MkIII będzie lepsze od MkII" ,to oczywiste.
Ale patrząc z innego punktu widzenia to kupując MkIII (napewno młodsze od MkII) masz mocniejszy silnik z teoretycznie mniejszym przebiegiem no i oczywiście większą mocą, to po pierwsze. Po drugie jeśli myślisz o swoim bezpieczeństwie w czasie podróży to z pewnością MkIII jest bezpieczniejsze. Jeśli chodzi o wygode to ja osobiście przesiadając się z MkII(86r) na MkIII(95r) odczułem znaczną różnicę (bardziej złożone zawieszenie - lepsza sztywność nadwozia).

Osobiście nie powiem słowa złego o MkII bo miałem takiego przez 9lat (jak go zakupiłem to miał 10 i wcześniej przejechał całą Europe wzdłuż i w szerz), a co najważniejsze nigdy mnie niezawiódł i nie powiedział STOP !! Sprzedałem go i wiem że pokonuje dalej bez problemu nowe km !! Przebieg ponad 350 tys.km. !! 1,6benzynka.

Teraz mam MkIII 1,9TDI i jestem równierz HAPPY !! Następny bedzie chyba MkIV oczywiście TDI;)

A co do opału to się niewypowiadam na tym forum bo każdy wie co to jest opał i co znaczy dla silnika. Powiem tylko tyle: ŻYCZĘ CI ŻEBYŚ NIE KUPIŁ GOLFA OD KOGOŚ KTO ŚMIGAŁ NA OPALE !!!

POZDRO...

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

t4z

Post autor: t4z » ndz sie 21, 2005 08:48

Bierz MKII dobry rocznik , dobry stan , z jakims fajnym silniczkiem typu 1.8 na pelnym wtrysku :) lub cos podobnego.

Tak w ogole to najlepiej to sobie znajdzi Cobrio z 91/92 , w dobrym stanie i bedziesz mial najfajniejsze auto z tych wszytskich 5 :) :> :D

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Albo i tak ......:grin:

Post autor: Razal » ndz sie 21, 2005 08:58

reszte kasy bedziesz mogl zainwestować w :kufel:

a co najważniejsze nie będziesz truł środowiska OPAŁEM :rotfl:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”