Okipawsaw pisze:regards
[mk2]Parowanie szyb!!! POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Slyszalem, ze mozna jajko wbic do zbiorniczka wyrownawczego, i ono jak sie zetnie to wszystkie dziurki i nieszczelnosci pozakleja. Albo beton. Tez podobno dziala.
Swoja droga w MK2 nie mialem problemow z parowaniem, natomiast w MK3 - masakra. Wsiadam rano, a tam warstwa lodu na wewnetrznej stronie szyby. Wszystko suchutkie (dywaniki, podloga). Tak jakby z podsufitki po szybie sciekalo.
Swoja droga w MK2 nie mialem problemow z parowaniem, natomiast w MK3 - masakra. Wsiadam rano, a tam warstwa lodu na wewnetrznej stronie szyby. Wszystko suchutkie (dywaniki, podloga). Tak jakby z podsufitki po szybie sciekalo.
Grafik komputerowy, specjalista DTP
http://marcin.rokosz.biz
http://marcin.rokosz.biz
Masz zawilgocone auto- częsciej używaj Klimy(jeśli ją masz) pomaga, oraz sprawdź filtr kabinowy,jeśli brudny-masz przyczynę.yellow pisze:Slyszalem, ze mozna jajko wbic do zbiorniczka wyrownawczego, i ono jak sie zetnie to wszystkie dziurki i nieszczelnosci pozakleja. Albo beton. Tez podobno dziala.
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Kilka lat temu zrobiłem tak w FSO1500 (dla młodzieży: to "duży fiat") i pozbyłem się przecieków chłodnicy przy okazji tracąc ogrzewanie (zapchałem nagrzewniczkę)pawsaw pisze:Jak nie masz natchnienia do wymiany nagrzewnicy, to spróbuj dodać do płynu chłodniczego środek uszczelniający. Ja kupilem za 5 zł we wrześniu mały plastikowy walec z proszekiem uszczelniającym i do chwili obecnej nagrzwnica nie cieknie.
Pozdro
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
To są termostaty. Możesz je wywalić i zastąpić kawałkiem rurki. Ogrzewania prawdopodobnie powróciprzemykb pisze:Witam ja mam pytanie co do tego grzania jezeli te dwa weze ktore wychodza z nagrzewnicy sa zimne . A na nich sa jakie s , tak mi sie zdjae ze sa to zaworki metalowe, czy je mozna usunac i bezposrednio bez nich jezdzic bo do tych zaworók sa gorace weze a te od nagrzewnicy zimne. reszta rur cieple sa