Ile wam pali MK2 1.8 PF ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pinhead pisze:Licz się że 15l/100 LPG spali bez problemu o ile ustawisz ten gaz tak jak powinno sie ustawić. Pewnie można by ustawić aby gazu palił 11l ale wtedy pożegnasz się z osiągami a i dla silnika nie wyjdzie to na zdrowie.
no cos jest nie tak!!!
moj PF palil na tarsie przy 100 6,5 litra.. srednio trasa 7 litrow
miasto 9! 10 to juz non stop bym szalec musial... a wierzcie mi lub nie nie jezdze jak baba Nie obrazajac pan
inslatacja LPG - niegdy nie wzial mi wiecej jak 11l !!!! nigdy!!! czy to miasto czy trasa!!
ogolnie palil non stop 10-10,5 litra
wiec nei wiem skad te Wasze liczby... albo moj byl jedyny wyjatkowy silnik w co watpie !!!
albo macie jakies zajechane te PFy! albo pokombinowane np wywalenie kata i inne!!
dobra instalacja gazowa i mowie nie wzial wiecej jak 11 w ciagu 3 lat!
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Bardzo optymistyczne to co napisałeś domyślam się ze z moim jest coś nie tak ale teraz jest okres zimowy a ja poruszam się na krótkich odcinkach więc może dlatego pali na mieście ok 13l choć i tak wydaje mi się że troszke jest zbyt łakomy na paliwo.Ma przejechane 230tys a katalizator prawie nowy, wymieniany jeszcze za miedzą więc nie wiem o co chodzi. Chyba trzeba będzie poczekać na cieplejsze dni i wtedy stwierdzić ile naprawdę pali...
ttak jak pisalem moj nigdy!!!! nie wzial wiecej jak 11 a tez jezdzilem na krotkich odcinkach jak najbardziej... i zima itd
Ja jak kupiłem mojego to nieodpalany był przez 4 miesiące i przez pierwsze 200km palił prawie 18l ale na szczęście się troszke uspokoił. Teraz przejechałem ok 1000 i mam nadzieje że będzie palił jeszcze mniej
PS. wiesz może gdzie podłącza się kontrolkę do sprawdzania kodów błędu w PF??Złącza tam nie ma więc wiem że sprawdza się za pomocą kodów błyskowych.
PS. wiesz może gdzie podłącza się kontrolkę do sprawdzania kodów błędu w PF??Złącza tam nie ma więc wiem że sprawdza się za pomocą kodów błyskowych.
przeciez napisalem ze palil mi stala dawke niezalenie od tego gdzie jezdzilem ... powiedzmy 9,5-10,5Pinhead pisze:To przy długich odcinkach w ciepłe dni powinien zejść do poziomu 9l/100 Czyli przy spokojnej jeździe powinno być max 7 do 8l/100 lpg (jak Tico). Troche to nieprawdopodobne
zaley od instalacji ja mialem dobra instalacje LANDI RENZO montowana w dobrym warstzacie i tyle palil ...
zreszta benzyny tez mi mniej palil niz mowicie...
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
opis Twoich modyfikacji: 120PS, stożek, zmiana elektroniki to sie nie dziw ze wiecej pali w koncu ta moc sie z czegos bierze, przeciez standardowy PF ma 107KMracer18 pisze:Bardzo optymistyczne to co napisałeś domyślam się ze z moim jest coś nie tak ale teraz jest okres zimowy a ja poruszam się na krótkich odcinkach więc może dlatego pali na mieście ok 13l choć i tak wydaje mi się że troszke jest zbyt łakomy na paliwo.Ma przejechane 230tys a katalizator prawie nowy, wymieniany jeszcze za miedzą więc nie wiem o co chodzi. Chyba trzeba będzie poczekać na cieplejsze dni i wtedy stwierdzić ile naprawdę pali...
Już nie ma tych modyfikacji chwilowo, pozostał tylko wydech. Pozbyłem się tego bo chcę sprawdzić ile wciąga benzynki przed założeniem gazu i ile więcej będzie tego LPG palił.Także teraz ma ok 107 może 108KMAdrian1980 pisze:opis Twoich modyfikacji: 120PS, stożek, zmiana elektroniki to sie nie dziw ze wiecej pali w koncu ta moc sie z czegos bierze, przeciez standardowy PF ma 107KM