Dziwnie "siedzący" tył w mk II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tomasz Żaguń, Ale po wymianie sprężyn na -40 - po 4 miesiącach rozsypał mi się odbój i samochód usiadł jeszcze niżej. Po wymianie powróciło do normy.
Może nie mam racji - twierdzę tylko to co było u mnie.
Oczywiste że odbój nie zakrywa całego tłoczyska.
Może on faktycznie coś źle złożył, a może te sprężyny były do cięższego silnika :niewiem:
Może nie mam racji - twierdzę tylko to co było u mnie.
Oczywiste że odbój nie zakrywa całego tłoczyska.
Może on faktycznie coś źle złożył, a może te sprężyny były do cięższego silnika :niewiem:
-
- Forum Master
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tor w rusicinie.Bastek600v pisze:Dokładniej gdzie w Gdańsku?
Sam sobie to tłumaczysz i widzisz to co ja ci pisze. Auto siedziało ci na odboju. Jak ci sie pokruszył usiadło niżej na samej spręzynie bo odboju nie było. Zasada działania odboju jest taka ,że ma on za zadanie zapobiegać całkowitemu chowaniu sie amorka. Nawet jak się rozsypie, to efekt jest taki, że auto powinno pozostać na tej samej wysokości, a jedynie przy zapakowanym na maksa tyle chowac się bardzo nisko. A pozatym, dlaczego by ci się odbje rozsypały. Ja mam u siebie oryginalne vw z datą produkcji 91 i sa dobre. Wniosek sam się nasówa. U ciebie pracował odbój a nie amorek.norekm pisze:po 4 miesiącach rozsypał mi się odbój i samochód usiadł jeszcze niżej. Po wymianie powróciło do normy.
Po drugie tak jak pisze Tomasz jezeli masz skrócone sprezyny a standartowe amorki oryginalny odbój jest za długi. Trzeba go obcinac. Miałem podobnie u siebie. przód był wyżej bo amorki i odboje były standart a spręzyny skrócone. Auto oparło sie na odboju a nie na sprezynie. Po obcięciu odboja usiadło na sprezynie, a odbój był luźny. I amortyzowała sprezyna i amorek pracował. a nie tylko odbój.
-
- Forum Master
TakTomasz Żaguń pisze:norekm Czyli jak załozyłes -40 to załżyłeś je na oryginalne amorki ???
[ Dodano: Pon Mar 06, 2006 9:55 am ]
A kto tu się kłóci?tauka pisze:Tomek Nie ma to jak się kłucić, i jeszcze samemu podawać przykłady,że się racji nie ma
Poza tym nie możesz powiedzieć, że amortyzator mi nie pracował bo na badaniu technicznym wykazywały sprawność na poziomie powyżej 65%.
To co piszesz jest logiczne, jednak wiem jak było u mnie i tyle. Może to taki nietypowy golf
-
- Forum Master
-
- Forum Master
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
norekm, Ja też jeżdźę z tyłu na standartowych amorak i springach -40. Ale wszystko się ładnie złozyło i nie było problemu z ty, że auto na odboju siedzi, albo jest za wysoko.norekm pisze:A co do sprężyn to można założyć -40 do standardowych amortyzatorów.
Natomiast z przodu był. Amorek był za długi. I sprężyna po całkowitym wyciagnięciu amorka sobie latała. A jak auto opusciłem to nie schodziło do końca tylko na odboju siedziało. I nie było komfortu jazdy. Więc poszły skrócone amorki.