wywala wode ze zbiorniczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bardzo możliwe, że to przez ten spadnięty oring wywalało płyn, ja tak miałem, naprawdę wystarczyło tylko oringa na miejsce, zakręcić korek i jazda.
A spadł mi w taki sposób, że odkręciłem korek przy gorącym silniku, ciśnienie pary wypchnęło oring z właściwego miejsca i ile bym wody nie wlał, to nagrzała się po 10 minutach jazdy i wywalało bokiem.
A spadł mi w taki sposób, że odkręciłem korek przy gorącym silniku, ciśnienie pary wypchnęło oring z właściwego miejsca i ile bym wody nie wlał, to nagrzała się po 10 minutach jazdy i wywalało bokiem.
Mnie też wywalało płyn ze zbiorniczka, a była to wina walniętej uszczelki pod głowicą. Sprawdź, czy nie są spuchnięte rury od płynu idące do nagrzewnicy. Jeśli tak, to wina uszczelki (ciśnienie z cylindrów idzie do układu chłodzenia). Korek zbiorniczka wyrównawczego jest rozbieralny, wystarczy wyjąć uszczelkę i wypadnie cały środek z zaworkami. Zaworki też można rozebrać. Ja kupiłem za kilka zł zamiennik i przełożyłem uszczelki i sprężynki zaworków do oryginalnego korka (wydaje mi się, że oryginał był znacznie lepiej wykonany). Po wymianie uszczelki pod głowicą jest już cacy.
Pozdro
Pozdro
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
Bym przyznał Tobie punkta , ale nie mój topic więc tylko obrazkiem podziękujeszsz01 pisze:Bardzo możliwe, że to przez ten spadnięty oring wywalało płyn, ja tak miałem, naprawdę wystarczyło tylko oringa na miejsce, zakręcić korek i jazda.
Faktycznie oring lekko sie podwinął bo też kilka razy na siłe odkręcałem korek na b. ciepłym silniku i za którymś razem przyssał sie i przy odkręcaniu sie podwinął..
Dzieki!
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]