wyciecie katalizatora w III GTI 8v - jaki skutek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jasne, że moga być problemy z przeglądami bo usuwanie katalizatorów jest nielegalne, wszystko zależy na jakiego diagnoste trafisz, jeden niespojrzy na to a 2 takMateuszCHUDY pisze:a ja mam takie pytanko czy przypadkiem strumienice przechodzą przez przeglądy? bo coś słyszałem że kat jak jest wycięty to mogą być problemy?
dla mnie hałas jaki powstaje po usunieciu katalizatora lub tłumika środkowego jest potworny, nie lubię "buczków" czyt. pseudo sportowych wydechów
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja mam wybity środek katalizator v Vento (silnik jak w GTI). Z lenistwa nie wspawywałem żadnej rury ani strumienicy. Jedyny zły efekt do rezonans pustej puszki slyszalny przy ruszaniu, potem już tego nie słyszę. I nie jest to przynajmniej dla mnie bardzo drażniący dźwięk-rzecz gustu. Plus jest taki że diagnosta widzi puszkę katalizatora i nie czepia sie że go brak. A na analizatorze o dziwo wyszło ok. Co oczywiście świadczy tylko o tym, że był niesprawny, ale już wiem na jaką stację mam jeździć na przeglądy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.