"branie oleju "
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak sie na tym znasz i wiesz jak rozpiac zawory aby nie wpadly do sierodka bo jesli nie to bedziesz szukal zaworow w cylindrzeGieTe pisze:Przybek pisze:wymien sobie uszczelniacze sam prosta sprawa cena uszczelniaczy kolo 15 zl + uszczelka pod glowice no i troszke pracy
Czy oby wyminic gumki na zaworach trzeba głowice zdejmowac :] chyba pokrywe zaworów
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
no to niejest zle, a raczej dobrze mineralnego tylko liltr ) pierscienie ok 40zł/tłok tylko radzilbym sprawdzic sprezanie, jezeli jest ok, to niema sensu pierscieni wymieniacMrUkAs pisze:Auto bierze mi okolo litr oleju mineralnego na 1000 km
------------Regeneracja N75 do silnika 1Z-------------WARSZAWA------------
Tel. pięć zero pięć sześć jeden osiem sześć pięć sześć.
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dobrze? Litr na 1000 km? Czyli praktycznie od wymiany do wymiany dolewam mu 10 litrow.GieTe pisze:no to niejest zle, a raczej dobrze mineralnego tylko liltr ) pierscienie ok 40zł/tłok tylko radzilbym sprawdzic sprezanie, jezeli jest ok, to niema sensu pierscieni wymieniacMrUkAs pisze:Auto bierze mi okolo litr oleju mineralnego na 1000 km
Chodzi mi o szacowany calkowity koszt, wraz z robocizna w warsztacie... orientujecie sie moze?
www.SportCom.PL
hehe 1 litr oleju to nic, ja dolewalem raz w miesiacu
widac ze jest troche doryty silniczek, a jezeli chodzi o koszt to hmmm to pewnie z 900 zł trzeba bedzie trzeba liczyc, z małym zapasem bo jak juz glowice sciagasz to muisz tez uszelke nowa zalozyc (40zł) moim zdaniem powinienes najpierw spradzic sprezanie, potem obowiazkowa wymiana gumek a potem wlej mu z 2 dawki ceramizera i powinno byc ok
widac ze jest troche doryty silniczek, a jezeli chodzi o koszt to hmmm to pewnie z 900 zł trzeba bedzie trzeba liczyc, z małym zapasem bo jak juz glowice sciagasz to muisz tez uszelke nowa zalozyc (40zł) moim zdaniem powinienes najpierw spradzic sprezanie, potem obowiazkowa wymiana gumek a potem wlej mu z 2 dawki ceramizera i powinno byc ok
------------Regeneracja N75 do silnika 1Z-------------WARSZAWA------------