Wymiana żarówek wewnątrz samochodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jest tam dioda która już pokazali koledzy, niestety koszt zakupu wszystkich diod to około 200zl1. Co jest na tym zdjęcu w postojówce że tak ładnie odbija się w odbłyśniku lampy. Ja mam zwykłą diodę matową bo miała być niby najmocniejsza jednak tej ze zdjęcia to pięt nie dorasta.
potrzebujecie
postojowe w5w 2x świecące w bok.
do środka rurkowe 2x 36mm i jedna 42mm oraz dwie w5w siecace wprost.
tablica 2x 36mm
bagażnik 1x w5w świecąca w bok.
drzwi zalezy od wersji albo rurkowa 36mm albo w5w zalezy od wersji lampki.
?2. czy te diody nie są aby za mocne do tablicy rejestracyjnej
może i sa jak chcesz by policja nie widziala tablicy radze nie zmieniać
ale jak masz diodowe z tylu lampy to świetnie wyglada białe podświetlenie, na kloszach lampek z tablicy masz rozpraszacze światła wiedz nie swieca punktowo w tablice az tak.
IMHO jest ok i super wygląda.
porównaj świecenie na tablicy żółte z bialym , bagażnik w nocy wygląda fajnie ale szkoda ze nie ma po drugiej stronie jeszcze lampki3. Jak się ma jakość oświetlenie bagażnika w stosunku do zwykłej żarówki?
hmmm. kierunkowskazy diodowe to dluga historia, primo nie masz tam odbłyśników i swieca bezpośrednio zarowki, secundo musisz zrobic moda. http://homepage.ntlworld.com/dgace/led_indicators.htm4. Czy zastosowanie diody w zwykłaj lampie na mijescu kierunkowskazu nie spowoduje jego osłabienia patrząc pod światło i czy da tak samo mocny efekt odbicia jak zwykła żarówka
ja osobscie wole miec chromowe kierunki fajnie wyglądają w lampach z przodu i w LED z tylu nie widac pomarańczowej poświaty.
Na zdjęciach diody z przodu wyglądają na niebiesko, nie wiem czemu aparat traktuje tak to swiatlo ale w rzeczywistości jest to xenonowo biala, jak masz żarówki philipsa niebieskie (night vision czy jakos tak) to swieca tak samo bialo.
[ Dodano: 04 Paź 2007 01:32 ]
dodam zdjecie bysmy wiedzieli o czym rozmawiamy.
Ostatnio zmieniony czw paź 04, 2007 01:07 przez xisio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
xisio, a jak te postojowki kolorystycznie wspolgraja ze swiatlami mijania? Nie widac roznicy w kolorze? Piszesz ze sa biale ale skoro aparat wylapal je jako niebieski to jakas poswiata niebieskiego chyba jest. U mnie dosc znacznie sie wyrozniaja.
Wyglada to tak:
Wyglada to tak:
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2007 12:02 przez cinek2004, łącznie zmieniany 2 razy.
niestety masz racje, sa "biale" ale temperatura bialego w skali kalwina plansuje sie przy tym zimnym bialym, wygladaja bardzo podobnie do twoich i niestety jak ma sie zwykle lampy z zarowkami sie odcinaja troche, za to w srodku i tablica jak nie masz odniesienia do "innego białego" wydaje sie sniezno biale .
IMHO kazdy powinien sam porownac na zywo, zawsze jak nie bedzie pasowac mozna ja do bagarznika i schowka wsadzic (o ktorym zapomnialem ale juz naprawilem blad
IMHO kazdy powinien sam porownac na zywo, zawsze jak nie bedzie pasowac mozna ja do bagarznika i schowka wsadzic (o ktorym zapomnialem ale juz naprawilem blad
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt:
Chłopaki, wymieniłem w drzwiach żarówki na diody, takie jakie polecacie, super flux
mam problem ponieważ podczas jazdy w drzwiach od strony pasazera, dioda pali sie ciaglym swiatlem o 50% slabszym niz przy drzwiach otwartych. Nie bardzo wiem co za czort, jak wyciagam diodę i z powrotem umieszczam zarowke, to ona sie nie pali, a z powrotę diodę - normalnie pali się slabszym swiatlem. Czy ktoś cos z tego lapie?
mam problem ponieważ podczas jazdy w drzwiach od strony pasazera, dioda pali sie ciaglym swiatlem o 50% slabszym niz przy drzwiach otwartych. Nie bardzo wiem co za czort, jak wyciagam diodę i z powrotem umieszczam zarowke, to ona sie nie pali, a z powrotę diodę - normalnie pali się slabszym swiatlem. Czy ktoś cos z tego lapie?
Reballing układów BGA!
Naprawy konsol XBOX, PS3, laptopów oraz wszelkich urządzeń z układami BGA!
Naprawy konsol XBOX, PS3, laptopów oraz wszelkich urządzeń z układami BGA!
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt: