Kolego musisz wiedziec o jednej rzeczy, toże na vagu masz temperature 86,9 wskazuje, że masz wszystko sprawne. Wymieniłeś termostat i czujnik ale który czujnik - bo wydaje mi się, że ten który odpowiada za włączanie wentylatorów i za to co pokazuje ci vag. Na deske temperaturę mierzy inny czujnik niezależny, dlatego jeżeli kolega podłączy sie pod VAG i okaże się, że wszystko jest ok czyli temp. 90st. tzn. że ma do wymiany czujnik odpowiadający za pokazywanie temperatury na desce.Linc pisze:nie kupuj czujnika...mam to samo u mnie 80s max termostat i czujnik wymieniony, na vagu temperatura jest 89.6s w czasie jazdy także to wina licznika, podczep vaga i sprawdź nie marnuj kasy...
Freeq,
Patrzy się na wskaźnik od przodu a nie pod kątem, jeżeli wskaźnik (i vag ) nie pokazują ci ciągle w okolicach 90* (na rozgrzanym silniku oczywiście) tylko silnik ci się nie dogrzewa czyli tak jak mówidz 70-kilka stopni, tzn, że termostat masz cały czas otwarty. To że kupiłeś nowy nie oznacza, że jest on sprawny - dlatego termostat po zakupie powinno się sprawdzić, gotując go naprzykład w garnku i zobaczyc czy się otworzy.
ps. jaki termostat kupiłeś bo jak jakiś tani zamiennik to możesz byc pewny, że był niesprawny.
Pozdrawiam