Czy do diesla może być skrzynia od benzyny??????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ok, sprobuje zrobic fotke. ale chyba juz doszedlem ze mam niesety JR - bo RA ma chyba chlodzona turbine woda. a u mnie tego nie ma, ale moze tylko inna turbina jest (od JR, a pompa juz RA)Krzylu pisze:pokaz fotke tej pompy w tym twoim RA to ci powiem czy to jest pod RA czy nie
moze byc sprzodu tylko cala
wiem ze dobry dzieki po remoncie juz ponad 40 000 km, takze mysle ze w *#cenzura#* nie dostaje.Krzylu pisze:silnik po remoncie a tak juz w pzide dostaje
dobry jestes!!! zycze sukcesow
rowniez zycze. pozdrawiam
GLD to rodzaj wyposazenia niewiaze sie z rodzajem silnika wklej foty to ci kazdy powie co masz
CY byl stosowany i w passatach(nawet chyba wczesniej nawet w Audi 80) a pozniej w golfach mk1
RA/SB maja turbo chlodzone woda
Diesel i turbo diesel zawsze beda szly w parze
jedni wola spokojna jazde az do smierci
inni wola smigac szybciej i taniej niz na benzynie dlatego wola TD
i CY i JK maja taki sam dol mimo to roznia sie
jest inna glowica kolektor no i natryski nieiwem czy zwyklas ma tez czasem niejestem pewien
poza ty dalej niemoga co niektorzy zrozumiec pojecia skrzyni diesla
juz niechce mi sei tlumaczyc
ale jest dokladnie odwortnie jak piszecie
CY byl stosowany i w passatach(nawet chyba wczesniej nawet w Audi 80) a pozniej w golfach mk1
RA/SB maja turbo chlodzone woda
Diesel i turbo diesel zawsze beda szly w parze
jedni wola spokojna jazde az do smierci
inni wola smigac szybciej i taniej niz na benzynie dlatego wola TD
i CY i JK maja taki sam dol mimo to roznia sie
jest inna glowica kolektor no i natryski nieiwem czy zwyklas ma tez czasem niejestem pewien
poza ty dalej niemoga co niektorzy zrozumiec pojecia skrzyni diesla
juz niechce mi sei tlumaczyc
ale jest dokladnie odwortnie jak piszecie
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Heh, to sie musiał wajchą namachać Dla mnie biegi w dieslu sa idealnie zestopniowane, poza krotka piatka. W sensie swietnie sie rozpedza na trasie do wyzszych predkosci ale przydalaby sie tylko ekonomiczna szóstka tak zeby na 6 miał powiedzmy 2,2tys obrotów przy 120 km/h a reszta tak samo i by było idealnie
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dobrze gadasz, ale przydal by sie jeszcze trosze dluzsza 1zaprzal pisze:Heh, to sie musiał wajchą namachać Dla mnie biegi w dieslu sa idealnie zestopniowane, poza krotka piatka. W sensie swietnie sie rozpedza na trasie do wyzszych predkosci ale przydalaby sie tylko ekonomiczna szóstka tak zeby na 6 miał powiedzmy 2,2tys obrotów przy 120 km/h a reszta tak samo i by było idealnie
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
naum pisze:Cytat:
pompa jesst chyba od RA bo ma ta groszke u gory i regolowana dawke odprowadzanego paliwa wiec pompa jest poarzadna
Chyba jest, ale czy na pewno jest ... A co to w JR nie było pomp z gruszkami ciśnieniowymi
szczerze to nie wiem, ale to ne ima znaczenia poprostu chodzi o to ze ma dobra pompe ktora mozna regolowac a to dobry poczatek
ja mam taką samą pompe w JR co prawda wg oznaczeń pochodzi od audi, i troche nie podchodzi ( ciężko ustawić kąt wtrysku ) ale za to jak już sie ustawi to jeździ nieźle
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...