nie jest za ciepło :-(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie jest za ciepło....
miałem podobną sytuację, silnik nagrzany dobrze, nie przegrzewał się a w kabinie zimno............!!! jeździłem dwa dni i zanim trafiłem do mechanika otworzyłem maske i w zbiorniczku prawie brak płynu!!!!!!!!!! puściła uszczelka{oring} po wymianie płynu na zimowy przy króćcu w miejscu gdzie znajduje się termostat {mk3 1.4 1993 3D}.i wyciekał płyn!!!po wymianie oringu i uszczelnieniu silikonem czerwonym wyciek zlikwidowałem,ale w kabinie nadal zimno!!!! no i z kolesiem ściągnąłem wąż wchodzący do nagrzewnicy i sucho.dopiero za chwilę odpowietrzył się i już jest ok!!! może to jest to.........................pozdrawiam
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
oczywiscie że tak ale raczej do jego intensywności niż do jego maksymalnego nagrzaniaSzosownik pisze:a i jeszcze jedno!
czy filtr przeciwpyłkowy ma coś do nawiewu?
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
to może ja podrzucę jakiś pomysł bo miałem coś podobnego, tylko że zaraz po wymianie płynu. Węże od nagrzewnicy gorące a w kabinie zimno. I oto co zrobiłem. Zapaliłem samochód z otwartym zbiorniczkiem i poczekałem aż nagrzeje się do momentu włączenia wentylatora. Następnie zgasiłem NIE ZAMYKAŁEM ZBIORNICZKA i poszedłem spać . Rano dolałem płynu i wszystko już jest ok.
Co do płukania układu to jest taki specjalny środek (nie pamiętam nazwy) który się wlewa do chłodnicy i uruchamia silnik. Później trzeba go wypłukać czystą wodą i zalać nowy płyn. Jest całkiem skuteczny. pozdro
Co do płukania układu to jest taki specjalny środek (nie pamiętam nazwy) który się wlewa do chłodnicy i uruchamia silnik. Później trzeba go wypłukać czystą wodą i zalać nowy płyn. Jest całkiem skuteczny. pozdro
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
Wg mnie
Jezeli pokazuje Ci temperarure silnika 80-110 stopnie to nie otwiera ci sie do konca zawor a jezeli temperatura jest nizsza niz w/w to masz do wymiany termostat poniewaz moziwe ze sie zawiesil i nie puszcza malego obiegu tylko leci caly cazsna duzym i go mocno chlodzi...
Macbu